Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί: Ζήτησε να παρέμβει εισαγγελέας για να διαπιστωθεί αν οι εφοριακοί λαδώνονται!

Μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί: Ζήτησε να παρέμβει εισαγγελέας για να διαπιστωθεί αν οι εφοριακοί λαδώνονται!

– Ο πρώην γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων κατήγγειλε ότι είναι παγια πρακτική
– Ο υπ.Οικονομικών εγκαλεί τον πρώην γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων γιατί δεν έκανε υπηρεσιακώς τις καταγγελίες
– Τελεσίγραφο στους εφόρους: Μαζέψτε χρήμα αλλιώς σας ξηλώνουμε
– Τι αποφασίστηκε σε σύσκεψη για την φοροδιαφυγή

Στην χώρα της λαμογιάς, της μίζας και του λαδώματος η υποκρισία αν μετριόταν σε ευρώ θα είμασταν πλούσιοι.

Χθες, ο κ.Διομήδης Σπινέλλης, ο οποίος ήταν επικεφαλής της γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων, αποκάλυψε ότι υπάρχουν εφοριακοί που τα παίρνουν. Σοκαρισμένοι όλοι όσοι τον άκουσαν το αναπαρήγαγαν, ενώ και εμείς τα ΜΜΕ το κάναμε μεγάλη είδηση.

Και αφού ανακαλύψαμε σήμερα ότι υπάρχει διαφθορά στην Ελλάδα και ότι οι φόροι χάνονται στην πορεία, ήρθε ο μέχρι πρότινος πολιτικός προϊστάμενος του κ.Σπινέλλη ο κ.Ευάγγελος Βενιζέλος και ζήτησε να παρέμβει εισαγγελέας να διαπιστώσει αν όντως συμβαίνουν όλα αυτά…

Με ανακοίνωσή του ο κ. Βενιζέλος αναφέρει ότι : “Με αφορμή τα όσα είπε ο κ.Σπινέλλης, ζήτησε από τον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Γρ. Πεπόνη να διενεργηθεί επείγουσα προκαταρτική εξέταση ώστε εάν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία αυτά να κατατεθούν, παρότι θα έπρεπε να έχουν εμφανιστεί έως τώρα υπηρεσιακά και να έχουν τεθεί υπ’ όψιν της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και της δικαιοσύνης.”

Και προσθέτει: “Έστω και τώρα όμως, εάν από την προκαταρκτική εξέταση, μπορούν να προκύψουν συγκεκριμένα στοιχεία, αυτό θα ήταν προς όφελος της προσπάθειας που γίνεται για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την αλλαγή στις σχέσεις κράτους και πολιτών.”

Ο κ. Σπινέλλης μίλησε για τον κανόνα του 4-4-2, που όπως είπε, αποτελεί κοινό μυστικό και εξήγησε ότι το 40% αφορά την «έκπτωση» επί του προστίμου που επιβάλλεται στον εκάστοτε φορολογούμενο, το άλλο 40% αντιστοιχεί στη μίζα του εφοριακού και μόλις το 20% αποτελεί το ποσοστό του προστίμου που καταλήγει τελικά στα δημόσια ταμεία.

Κι εμείς παρακολουθούμε άλλο ένα επεισόδιο στο σήριαλ με επεισόδια περισσότερα και από την “Λάμψη” του Φώσκολου. Το σήριαλ: “Αμετροέπεια και υποκρισία”.

Αποφάσισαν πάλι μέτρα

Συνεδρίασε και η διυπουργική επιτροπή για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Για την ιστορία αποφασίστηκε:

1) Τα πορίσματα από τις έως τώρα δράσεις, που συνδέονται με την ανάγκη τροποποιήσεων της νομοθεσίας, να μετατραπούν σε κατεπείγουσα νομοθετική πρωτοβουλία. Αυτό αφορά τη φορολογική ποινική νομοθεσία, την νομοθεσία που διέπει τις φορολογικές δίκες και ουσιαστικές διατάξεις φορολογικού δικαίου.

2) Για τον καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών να λειτουργεί ενιαίο επιχειρησιακό κέντρο και να συνεδριάζει τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα σε επίπεδο αρμοδίων Γενικών Γραμματέων η Διυπουργική Επιτροπή προκειμένου να επιταχυνθούν όλες οι διαδικασίες.

3) Να συντονιστούν οι δραστηριότητες του υπουργείου Οικονομικών και της Ελληνικής Αστυνομίας σε σχέση με το λαθρεμπόριο καυσίμων και οι δραστηριότητες του Υπουργείου Οικονομικών (ΣΔΟΕ και Γενική Διεύθυνση Τελωνείων) της Ελληνικής Αστυνομίας και των δημοτικών αρχών, σε σχέση με την καταπολέμηση του παραεμπορίου.

Στην σημερινή συνεδρίαση μετείχαν επίσης ο πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Π. Νικολούδης και ο οικονομικός εισαγγελέας, αντιεισαγγελέας Εφετών του Αρείου Πάγου Γρ. Πεπόνης.

Στην Επιτροπή συμμετείχαν ακόμα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου, οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς και οι αρμόδιοι γενικοί διευθυντές του υπουργείου Οικονομικών καθώς και των γενικών γραμματέων των υπουργείων Ανάπτυξης (Εμπορίου), Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη και Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προειδοποίηση προς εφόρους: Κόψτε τον λαιμό σας και φέρτε έσοδα γιατί θα ξηλωθείτε!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε