Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μονομαχία Σαμαρικών - Ντορικών στην εκλογή γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ

Μονομαχία Σαμαρικών - Ντορικών στην εκλογή γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.02.2010 | 13:40
Πρώτη δημοσίευση: 19.02.2010 | 09:56

Νέος γραμματέας της ΚΟ ο Κώστας Τασούλας με 82 ψήφους υπέρ, πέντε λευκά και δύο άκυρα.

Μιλώντας μετά την εκλογή του στου βουλευτές, ο κ. Κώστας Τασούλας σημείωσε ότι «οι καιροί είναι προκλητικοί και ενδιαφέροντες και η διαδικασία που ακολουθήθηκε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, δείχνει ότι εμείς το αποδεχόμαστε με τρόπο που εναρμονίζεται με το μήνυμα της 29ης Νοεμβρίου».

Μια εκλογή με μεγάλη ένταση

Αν και είχε στηθεί κάλπη, ο Βύρων Πολύδωρας ως μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής πρότεινε να εκλεγεί ο γραμματέας διά βοής, αφού υπάρχει μόνον ένας υποψήφιος, ο κ.Τασούλας.

Αμέσως ζήτησε και πήρε τον λόγο ο κ.Κιλτίδης -εκ των υποστηρικτών της Ντόρας Μπακογιάννη- ο οποίος είπε ότι επιχειρείται να παραβιαστεί για δεύτερη φορά ο κανονισμός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μετά τον διορισμό από τον Πρόεδρο του κόμματος και όχι την εκλογή των τομεαρχών του κόμματος.

Στη διαδικασία παρενέβη προφανώς ενοχλημένος ο κ.Σαμαράς, ο οποίος ζήτησε να γίνει κανονικά η ψηφοφορία με κάλπη.

Νωρίτερα ο κ.Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "πάσχει από το σύνδρομο του Τιτανικού" και ότι "επιχειρεί να χρεώσει στη ΝΔ τα μέτρα που θα πάρει".

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι το καθεστώς επιτήρησης στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα είναι μία προσωρινή κατάσταση και δεν πρέπει να γίνεται λόγος για απώλεια της εθνικής κυριαρχίας.


Αναφερόμενος στην πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα παραποιημένα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας είπε πως «δεν πρέπει να βγάλουμε τα μάτια μας μόνοι μας». Επέμεινε, ωστόσο, η έρευνα της Επιτροπής να γίνει για τα στοιχεία από το 1981 και μετά.

    Διαδώστε αυτό το άρθρο