Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μόντι : Παράδειγμα προς αποφυγή η Ελλάδα

Τα πράγματα θα ήταν πολύ σοβαρότερα εάν η Ιταλία είχε την ίδια μοίρα με την Ελλάδα, δήλωσε από το Πεκίνο ο Ιταλός Πρωθυπουργός, απαντώντας στην εντεινόμενη δυσαρέσκεια για τα νέο κύμα αυξήσεων που έρχεται.

Ιταλία και Ελλάδα, ένας ακόμη παραλληλισμός από τον Μάριο Μόντι: «Πρέπει και πάλι να υπενθυμίσω στους συμπατριώτες μου ότι μπορεί να είναι λιγότερο ευκρινές στο βλέμμα τους, αλλά θα ήταν πολύ σοβαρότερο για το μέλλον των οικογενειών τους αν η Ιταλία είχε το ίδιο μέλλον με την Ελλάδα».

Έτσι ακριβώς αποφάσισε να απαντήσει ο ιταλός πρωθυπουργός από το Πεκίνο στην δυσαρέσκεια που προκλήθηκε από το νέο κύμα αυξήσεων. Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας, από τώρα μέχρι τον Ιούνιο, αναμένεται να αυξηθεί κατά 5,1% και του φυσικού αερίου κατά 1,8%.
Ο Μόντι λέει ουσιαστικά τι είναι προτιμότερο να ακριβύνουν οι λογαριασμοί και να γίνουν θυσίες, παρά να ξεφύγει ο έλεγχος της κατάστασης.

Προτιμότερο να ακριβύνουν οι λογαριασμοί και να γίνουν θυσίες

O υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Κορράντο Πάσσερα δήλωσε όμως ότι η κυβέρνηση θα δραστηριοποιηθεί για να βοηθήσει τους πολίτες. Μελετάται και η αποτελεσματικότερη εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου εντός Ιταλίας.
Στο μεταξύ, η ένωση μικρών επιχειρηματιών, Cgia, κάνει γνωστό ότι το 2011 έκλεισαν 11.615 επιχειρήσεις και 50.000 άτομα έμειναν χωρίς δουλειά.
Κύριες αιτίες, η έλλειψη πιστώσεων, οι μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές και η εμφανής μείωση της ζήτησης. Μια κατάσταση- όπως τονίζεται – που κινδυνεύει να γίνει εκρηκτική.

Διαβάστε επίσης :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε