Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Μόσιαλος στο Ν. Ευαγγελάτο: “Θα προστατεύσουμε τα ασφαλιστικά ταμεία – Δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις”

“Η κυβέρνηση έχει πρόθεση να προστατεύσει τα ασφαλιστικά ταμεία ακόμα και αν δεν εξαιρεθούν από την συμφωνία της Τετάρτης”, δήλωσε πριν από λίγο στον Flash και την εκπομπή Newsit του Ν. Ευαγγελάτου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Μόσιαλος είπε οτι η διαπραγμάτευση γίνεται ακόμα και είναι αρκετά έντονη με όλους του κυβερνητικούς αξιωματούχους και τους οικονομολόγους που συνοδεύουν την ελληνική αποστολή.

Πρόσθεσε οτι οι συνομιλίες συνεχίζονται, υπάρχει πρόοδος και ελπίζουμε ότι την Τετάρτη θα υπάρχει αποτέλεσμα ευνοϊκό για τα ελληνικά συμφέροντα.

Για το τι περιμένουμε είπε οτι θα υπάρχει ελάφρυνση όσων αφορά την πληρωμή των τόκων.

Πρόσθεσε οτι επιδίωξη είναι να υπάρχει δραστική μείωση του βάρους αποπληρωμής του χρέους και εμείς έτσι να περάσουμε σε πρωτογενή πλεονάσματα.

Απαντώντας στο αν η κυβέρνηση απλώς παρατηρεί είπε: “Υπάρχει αίσθηση ότι η Ελλάδα απλώς παρατηρεί τα γεγονότα. Δεν ισχύει. Όποιον και να ρωτήσετε θα σας πει οτι έχουμε την πιο πλήρη διαπραγματευτική ομάδα.”

Ερωτηθείς για τα ασφαλιστικά ταμεία είπε οτι η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να εξαιρεθούν.

Οσο για τις τράπεζες διαβεβαίωσε οτι με τις τράπεζες θα υπάρξει και υπάρχει απόλυτη προστασία των καταθέσεων.
“Δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να μην προστατευθούν οι τράπεζες θα ενισχυθούν για την κεφαλαιακή τους επάρκεια”, είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε οτι θα γίνει όπως προβλέπεται και από την συμφωνία της 21ης Ιουλίου επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με εγγύηση της ελληνικής δημοκρατίας. “Η ελληνική κυβέρνηση θα εγγυηθεί. Θα χρειαστούν χρήματα για να ενισχυθεί το σύστημα.”, είπε.

‘Οταν ρωτήθηκε για το θέμα της διευρυμένης πλειοψηφίας, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο εκλογών αλλά είπε οτι ο κ.Βενιζέλος έθεσε ένα γενικότερο θέμα “είπε ει δυνατόν και δεν είναι νομικά αναγκαίο”.

Πρόσθεσε οτι πρέπει να ψηφίζονται με αίσθημα ευθύνης όλες οι συμφωνίες και όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να τοποθετηθούν με βάση την συμφωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χρυσοχοϊδης: “Την πολιτική την αναλαμβάνεις και την φέρνεις εις πέρας αλλιώς πας σπίτι σου”

Από τους 153 βουλευτές στις… 180 ψήφους! – Θέλουν εκλογές η διέξοδο;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε