Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει συμφωνία για τη δεύτερη λίστα προαπαιτούμενων – Ίσως “κλειδώσει” σήμερα

Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει συμφωνία για τη δεύτερη λίστα προαπαιτούμενων – Ίσως “κλειδώσει” σήμερα

Τη βεβαιότητα ότι αν συνεχιστεί η υφιστάμενη καλή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και θεσμών, σύντομα θα επέλθει συμφωνία στη δεύτερη λίστα προαπαιτούμενων, εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στις Βρυξέλλες. 

Ο Γάλλος επίτροπος υπογράμμισε ότι η συνεργασία με τις ελληνικές αρχές είναι πολύ καλή και υπενθύμισε ότι η Ελλάδα έχει ήδη εφαρμόσει την πρώτη δέσμη μεταρρυθμίσεων, αποδεσμεύοντας 2 δισ. ευρώ. «Η γνώμη της Επιτροπής είναι ότι το επίπεδο δουλειάς και συνεργασίας είναι αρκετά ικανοποιητικό», ανέφερε ο ίδιος, λέγοντας ότι έχει σημειωθεί πρόοδος, έχει γίνει πολλή δουλειά από την πλευρά της Ελλάδας, όμως υπάρχει ακόμα δρόμος και κάποιες αποφασιστικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν τώρα. «Είμαστε βέβαιοι ότι με το ίδιο θετικό πνεύμα συνεργασίας και την προσπάθεια όλων των πλευρών θα φτάσουμε σε επιτυχία», δήλωσε ο Π. Μοσκοβισί.

Όσον φορά τη δεύτερη δέσμη προαπαιτούμενων, ο Π. Μοσκοβισί ανέφερε ότι δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία και απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις που θα περιλαμβάνει. «Πρέπει να δείξουμε λίγη υπομονή», προσέθεσε και κατέληξε λέγοντας: «Είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα συμφωνήσουμε».
Ωστόσο, πηγές της Επιτροπής δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να οριστικοποιηθεί η λίστα στη σημερινή συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG) ή αύριο που συνεδριάζει η Οικονομική και Χρηματοοικονομική Επιτροπή των 28 κρατών-μελών (EFC).

Εξάλλου, σχετικά με τον ρόλο που θα διαδραματίσει η Ομάδα Δράσης (Task Force) στη δημιουργία του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής και αρμόδιος για θέματα ευρώ, Βάλντις Ντομπρόβσκις, δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο, λέγοντας ότι οι διαπραγματεύσεις για το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν είναι ακόμα γνωστή η σύνθεση της Task Force.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε