Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Μοσκοβισί: Πρώτα να κλείσει αξιολόγηση και μετά συζητάμε για το ΔΝΤ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ο Πιερ Μοσκοβισί μίλησε για τον ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ξεκαθαρίζοντας ότι προτεραιότητα αποτελεί το να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση. «Ας είμαστε ρεαλιστές. Η προτεραιότητά μου είναι να μην συζητήσω θεσμικά το πλαίσιο, αλλά να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση».

«Η Κομισιόν θεωρεί τον ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα “αποφασιστικό” αλλά προτεραιότητα δεν είναι το θεσμικό πλαίσιο, αλλά η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης “το συντομότερο δυνατό» αναφέρει χαρακτηριστικά ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων σε συνέντευξή του στον ιστότοπο Euractiv.com.

«Είχα μια πολύ θετική ανταλλαγή απόψεων με την Κριστίν Λαγκάρντ στις 19 Φεβρουαρίου. Θεωρούμε το ΔΝΤ έναν θεσμό με αποφασιστικό ρόλο στο πρόγραμμα» τονίζει ο Γάλλος επίτροπος, αποσαφηνίζοντας ότι η προτεραιότητα τώρα είναι να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό.

«Υπάρχουν ακόμα μερικά ζητήματα στο τραπέζι. Με κάποιες προσπάθειες και από τις δύο πλευρές θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε γρήγορα στην ολοκλήρωση» αναφέρει ο Γάλλος πολιτικός, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό ήταν και το μήνυμα της πρόσφατης συνάντησης με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών».

«Είμαι, επίσης, βέβαιος ότι μπορούμε να επιστρέψουμε στην συμφωνία του Δεκεμβρίου και να ξεκλειδώσουμε σύντομα τα μέτρα βραχυπρόθεσμου χρέους, αφού ελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές οι δεσμεύσεις για την δημοσιονομική πορεία το 2017 και το 2018» τονίζει.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε