Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Μοσκοβισί για Τσακαλώτο: Συζητήσαμε αλλά δεν… του τράβηξα το αυτί!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τον ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων , Πιερ Μοσκοβισί, στις Βρυξέλλες. Τί ειπώθηκε για τα… φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας.

“Κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση με στόχο την ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης” δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί μετά τη συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, συμπληρώνοντας πως ελάχιστα απομένουν να γίνουν από αυτά που έχουν συμφωνηθεί κι εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι οι μεταρρυθμίσεις μπορύν να ολοκληρωθούν εγκαίρως.

“Με καλή πρόθεση τα προβλήματα που παραμένουν θα ξεπεραστούν” δήλωσε από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σύμφωνα με την Ημερησία και έκανε λόγο για εποικοδομητική συνομιλία σχετικά με τη διαδικασία και την ουσία της β’ αξιολόγησης.

Είχαμε πολύ καλή ανταλλαγή απόψεων τόσο σε ουσία όσο και στη διαδικασία” είπε ακόμη ο Πιέρ Μοσκοβισί, λέγοντας ακόμη για τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών πως “δεν του τράβηξα το αυτί“.

Πιο συγκεκριμένα ο Πιερ Μοσκοβισί τόνισε: “Η θέση της Κομισιόν είναι ότι έγιναν πολλά για να πετύχουμε και να κάνουμε το πρόγραμμα πραγματική αξιολόγηση. Ολοκληρώσαμε έγκαιρα την πρώτη αξιολόγηση και κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση για να ολοκληρώσουμε τη β’ αξιολόγηση. Υπήρξαν πολλά θέματα για να φτάσουμε σε συμφωνία, πολύ λίγα είναι ακόμα στο τραπέζι και οι μεταρρυθμίσεις μπορούν να προχωρήσουν και κλείσουμε γρήγορα. Συζητήσαμε τα μέτρα στο χρέος και πώς θα προχωρήσουμε μετά την απόφαση του Δεκεμβρίου.

Θέλουμε λύσεις το γρηγορότερο για ότι είναι ακόμα στο τραπέζι και τις καλύτερες δυνατές και μια κατάσταση «win win». Θα συνεχίσουμε με εμπιστοσύνη και εντατική συνεργασία μεταξύ της Κομισιόν και της ελληνικής κυβέρνησης στο πλαίσιο του Eurogroup και των άλλων Θεσμών“.

Με τη σειρά του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε: “Αμφότεροι αισθανόμαστε ότι η Ελλάδα είναι σε τροχιά ανάκαμψης με τρία συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης. Κανένας από τους δυο μας δεν θέλει αυτό να μπει σε κίνδυνο με επιστροφή της αβεβαιότητας“.

Όσον αφορά στο ΔΝΤ, ο Μοσκοβισί δήλωσε πως “γνωρίζω ότι η παρουσία του είναι καθησυχαστικός παράγοντας για πολλά κράτη στο πρόγραμμα”, ενώ ο κ.Τσακαλώτος από την πλευρά του κάλεσε το Ταμείο “να λάβει τις αποφάσεις του”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε