Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

“Μου πουλούσαν τη λίστα Λαγκάρντ για 1 εκατ. ευρώ”

“Μου πουλούσαν τη λίστα Λαγκάρντ για 1 εκατ. ευρώ”

Την αποκάλυψη έκανε ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο οποίος καταθέτοντας σήμερα στην Προανακριτική Επιτροπή δήλωσε πως κάποιος άντρας την εν λόγω περίοδο, τον πλησίασε, μέσω συνεργάτη του, προκειμένου να του την «πουλήσει» έναντι 1 εκατ. ευρώ.

Όπως κατέθεσε, η επαφή έγινε συγκεκριμένα μέσω του συνεργάτη του Λεωνίδα Γιαννικόπουλο, ο οποίος τον ενημέρωσε για το συμβάν και την ύπαρξη της λίστας Φαλτσιανί, με την επισήμανση πως περιλαμβάνει ονόματα και Ελλήνων μεγαλοκαταθετών που ίσως φοροδιαφεύγουν.

Ο κ. Γεωργακόπουλος δήλωσε πως η συνάντηση έγινε με τον κύριο αυτό, έγινε στο γραφείο του, και του ζήτησε 1 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, όπως είπε, η απάντηση του ήταν πως δεν ενδιαφέρεται. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, στη συνέχεια ενημέρωσε τον πολιτικό του προϊστάμενο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος όπως κατέθεσε, δεν αναφέρθηκε ποτέ ξανά στο θέμα.

Ο Δ. Γεωργακόπουλος δήλωσε πως δεν θυμάται το όνομα του άντρα και κατόπιν αυτού η Επιτροπή αποφάσισε την κλήση για κατάθεση και του συνεργάτη του Λ. Γιαννικόπουλου.

Την ερχόμενη εβδομάδα το κατώφλι ης Προανακριτικής θα περάσουν ο πρώην Επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης και ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ούτε ένας φοροφυγάς από τους Έλληνες μεγαλοκαταθέτες στη λίστα Λιχτενστάιν!

Πήραν πίσω κακήν κακώς διάταξη που χάριζε πρόστιμα σε μεγαλοοφειλέτες που είναι και στην λίστα Λαγκάρντ!

”Αποκεφαλίζονται” 25 διευθυντές του ΣΔΟΕ – Δεν γλιτώνουν ούτε αυτοί που χειρίζονται τη λίστα Λαγκάρντ

Υπάλληλος ΣΔΟΕ στην Προανακριτική: Οι τράπεζες δεν μας δίνουν ουσιαστικά στοιχεία!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε