Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

“Μουρμούρα” στο υπουργείο Οικονομικών: ‘Αλλα λέει ο Σαχινίδης και άλλα ο υφυπουργός Μουρμούρας

Δυο διαφορετικές θέσεις για το ίδιο θέμα εκφράζουν 2 μέλη της κυβέρνησης που είναι στο ίδιο υπουργείο και διαφωνούν σημαντικά για ένα πολύ σοβαρό θέμα: Τα δημοσιονομικά.

Σήμερα δόθηκε στην δημοσιότητα έκθεση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη, σύμφωνα με την οποία τα τελευταία δυο χρόνια έχει γίνει μεγάλη πρόοδος στα δημοσιονομικά.

Με τίτλο: “Μύθοι και Αλήθειες” σε έκθεσή του ο κ. Σαχινίδης λέει ότι η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας βελτιώθηκε αισθητά τη διετία Οκτωβρίου 2009 – Οκτωβρίου 2011.

Ωστόσο, στην Βουλή ο νέος υφυπουργός Οικονομικών κ. Ι. Μουρμούρας, στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, είπε ότι το Μνημόνιο 1 έχει αποτύχει λόγω λαθών και παραλείψεων των τελευταίων δύο ετών, που είχαν ως συνέπεια να φτάσουμε σε ένα χρέος μη βιώσιμο.

Ειδικά για το θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος, ο κ. Μουρμούρας είπε ότι δεν πρέπει να είμαστε ούτε αισιόδοξοι, ούτε απαιδσιόδοξοι, ενώ χαρακτήρισε φιλόδοξα τα νούμερα του προϋπολογισμού.

Πέρα όμως από αυτό, ο κ. Μουρμούρας αμφισβητεί και τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο. Λέει ξεκάθαρα ότι από την εθελοντική διαδικασία του κουρέματος σε καμία περίπτωση δεν θα οδηγηθούμε σε μείωση χρέους κατά 100 δις ευρώ.

«Η καθαρή μείωση του χρέους που προκύπτει είναι περίπου 50 δισ. ευρώ κι όχι 100 δισ. ευρώ, όπως ακούγεται» είπε ο κ. Μουρμούρας.

Και ευλόγως μπορεί να αναρωτηθεί κανείς. Όταν για τόσο σημαντικά θέματα που αφορούν στον προϋπολογισμό αλλά και στο επιχειρούμενο κούρεμα υπάρχουν τόσο ουσιαστικές διαφωνίες μεταξύ του οικονομικού επιτελείου, πως θα προχωρήσουν θέματα τόσο σημαντικά που έχουν να κάνουν με την ίδια την σωτηρία της χώρας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρχισαν τα όργανα! Η πρώτη διαφωνία στη νέα κυβέρνηση

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε