Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Μπαίνουν στα ταμεία τα 34 δισ. της δόσης – Ο Σαμαράς βλέπει εκπροσώπους πολυεθνικών

Μπαίνουν στα ταμεία τα 34 δισ. της δόσης – Ο Σαμαράς βλέπει εκπροσώπους πολυεθνικών

– Τη Δευτέρα φτάνουν τα 34 δισ. της δόσης
– Τι θα ζητήσει ο Σαμαράς από τους επικεφαλής των πολυεθνικών
– Οι όροι για να εκταμιευθούν τα υπόλοιπα  18,2 δισ.

Τα πρώτα 34 δισ. από τη δόση αναμένεται να μπουν αύριο στα ταμεία του ελληνικού Δημοσίου.  Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συναντάται στο Μέγαρο Μαξίμου με στελέχη πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στη χώρα προκειμένου να ζητήσει την ενίσχυση της παρουσίας τους στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός πρόκειται να συναντηθεί με τους επικφαλής των εταιριών, Unilever, Pepsico, Specifar, Nestle, Bic Violex, Lafarge, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Cosco, Vodafone, Philip Morris, Procter & Gamble, Novartis, ΑΒ Βασιλόπουλος και Friesland.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μπορεί τα 34 δισ. να έρχονται τη Δευτέρα στην Ελλάδα ωστόσο για την εκταμίευση των  υπόλοιπων 18,2 υπάρχουν όροι αυστηροί και ο έλεγχος θα είναι ασφυκτικός. Διαβάστε εδώ τους όρους

Παράλληλα η κυβέρνηση βάζει σε τροχιά και τις αποκρατικοποιήσεις όπως αυτή του ΟΣΕ που εκτιμάται πως θα ενισχύσει κατ’ επέκταση τις εξαγωγές και την ανάπτυξη. Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας μιλώντας στο Πανελλήνιο Συνέδριο Υγείας τόνισε πως η χώρα δεν άντέχει περαιτέρω αύξηση της ανεργίας και υπογρλαμμισε πως μεταξύ των στόχων της κυβέρνησης είναι η αύξηση των θέσεων εργασίας.

Τέλος σημειώνεται ότι το βράδυ της Τρίτης θα συναντηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι όροι για να παίρνουμε κάθε μήνα την δόση

Σαμαράς: Μέσα στους επόμενους μήνες θα ξεχρεώσουμε τους πολίτες

Σαμαράς: “Το Grexit πέθανε”

Ανάσα για την Ελλάδα! Δόση μαμούθ 52,5 δις ενέκρινε το Eurogroup – Τα πρώτα 34,4 την άλλη εβδομάδα!

Πήραμε την δόση των 34,4 δις! Ναι από το Eurogroup

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε