Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Μπακογιάννη: Στις μέρες των παχέων αγελάδων δεν αντιμετωπίστηκαν προβλήματα

Μπακογιάννη: Στις μέρες των παχέων αγελάδων δεν αντιμετωπίστηκαν προβλήματα

Βολές κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων για την οικονομική κρίση εξαπέλυσε από την Κύπρο η Ν. Μπακογιάννη.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών πραγματοποιεί επίσκεψή στο νησί, μόλις μία εβδομάδα μετά την επίσημη επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ.

Μιλώντας στη Λεμεσό,σε εκδήλωση του ΔΗΣΥ για την οικονομική κρίση, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή χρειάζεται δημοσιονομικό συμμάζεμα, αλλαγή των δομών του κράτους, ώστε να περιορισθούν σε μόνιμη βάση τα ελλείμματα και αναπτυξιακή λογική. «Η ελληνική κυβέρνηση μέχρι τώρα ασχολείται μόνο με το πρώτο», είπε η κ. Μπακογιάννη. 

Τόνισε επίσης, ότι «το πολιτικό έγκλημα, αν θέλετε, που διαπράχθηκε από το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος ήταν ότι ποτέ δεν επιχειρήθηκε στις μέρες των παχέων αγελάδων να αντιμετωπισθούν τα τεράστια διαρθρωτικά προβλήματα της χώρας και να αναβαθμιστεί η ανταγωνιστικότητα, ώστε να μειωθεί το γιγάντιο αυτό χρέος».

Υποστήριξε ότι χρειάζονται «σπαρτιατικές» αλλαγές. «Επώδυνες αλλά τολμηρές. Αλλαγές που να ζωντανεύουν την ανάπτυξη και όχι μόνο να καταπιέζουν τη σημερινή υστέρηση. Χρειάζεται τόλμη, όχι απλώς για τον περιορισμό του ελλείμματος αλλά και για τη δημιουργία ετήσιων πρωτογενών πλεονασμάτων», είπε. 

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι είναι καίριας σημασίας «να δώσουμε παντού το μήνυμα ότι η Ελλάδα ανασκουμπώνεται» . Φοβάμαι, πρόσθεσε, ότι τα κύματα απεργιών, όσο και να τα κατανοεί κανείς, στέλνουν το αντίθετο μήνυμα.

Για Κυπριακό

Στην ομιλία της η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, επισημαίνοντας ότι τον «καθοριστικό ρόλο θα παίξει η ύπαρξη -ή μη- επιθυμίας της Τουρκίας για λύση». 

Εξέφρασε την ελπίδα ότι η Τουρκία θα λάβει υπόψη και το καλώς νοούμενο δικό της συμφέρον για να διαμορφώσει τη στάση της. «Η επίλυση του Κυπριακού θα είναι μία «win-win situation» για όλους. Για την Κύπρο πρωτίστως, για την ίδια την Τουρκία, για την Ελλάδα, για την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και για το ΝΑΤΟ», υποστήριξε. 

Ωστόσο, είπε ότι δεν έχει την αίσθηση ότι η Τουρκία επείγεται και εξέφρασε το φόβο ότι δεν διαφεύγει της τουρκικής προσοχής η βαθειά κρίση στις οικονομίες και κοινωνίες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που κάνει τη διεύρυνση, πλην Κροατίας, μια υπόθεση διόλου βραχυπρόθεσμη.

Η κ. Μπακογιάννη στο πλαίσιο των επαφών της με την πολιτική ηγεσία της Κύπρου συναντήθηκε και με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού. Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Ντόρας-Χριστόφια

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε