Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Μπακογιάννη: Συμφωνούμε με όποιον έχει προτάσεις για σαρωτικές αλλαγές

“Η Δημοκρατική Συμμαχία δεν θα έχει πρόβλημα να συμφωνήσει με όποιον έχει προτάσεις στην κατεύθυνση των σαρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων”, τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη

στην εισήγησή της στην πρώτη συνεδρίαση της Διουκούσας Επιτροπής της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Η πρόεδρος του κόμματος κράτησε ίσες αποστάσεις από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ανέφερε ότι στη Δημοκρατική Συμμαχία δεν υπάρχει επετηρίδα και ότι δύναμη του κινήματος είναι οι ιδέες και οι προτάσεις του.

Για τις οργανώσεις του κόμματος σε όλη την Ελλάδα τόνισε ότι θα είναι οργανώσεις πολιτικής παρέμβασης και όχι κομματικός στρατός ή στρατευμένες συνδικαλιστικές μετωπικές οργανώσεις.

Για την κυβέρνηση υποστήριξε ότι βρίσκεται παγιδευμένη στις εσωτερικές της αντιφάσεις ενώ για τη ΝΔ ανέφερε ότι ακολουθεί αντιπολιτευτική λογική που επενδύει στον κομματικό φανατισμό και αποσκοπεί σε πολιτικά οφέλη περιμένοντας να χρεοκοπήσει η Ελλάδα. Η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι οι πολίτες νιώθουν απογοήτευση, θυμό και οργή για την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα και αντιμετωπίζουν τους πολιτικούς και τα κόμματα με απαξίωση. Με έμφαση δε, είπε ότι όποια πολιτική δύναμη θέλει να αντιμετωπίσει την κατάσταση πρέπει να αποδεικνύει διαρκώς και εμπράκτως με τρόπο αδιαφιλονίκητο ότι προτάσσει το συμφέρον της χώρας και των πολιτών από το δικό της.

Περιέγραψε την Δημοκρατική Συμμαχία ως κίνημα ενεργών πολιτών και σύμπραξη ελεύθερων ανθρώπων που τους δένουν κοινά οράματα, κοινά πιστεύω, κοινές ελπίδες. Είναι, συνέχισε, συμμαχία ιδεών με καθαρή ταυτότητα και φυσιογνωμία που έχει πολιτική, αρχές, πολιτικό λόγο, ρηξικέλευθες προτάσεις, νέα πρόσωπα και υπηρετεί αξίες.

“Δεν ετεροπροσδιορίζεται. Αντιπαρατίθεται πολιτικά, σθεναρά με τον ΠΑΣΟΚ για την αναποτελεσματικότητά του και την καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων”, πρόσθεσε αναφέροντας ότι η Δημοκρατική Συμμαχία αγωνίζεται για να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές που χρειάζεται η Ελλάδα και γι’αυτό το λόγο χρειάζεται εθνική συνεννόηση και συνεργασία, ειλικρινείς και ουσιαστικές πολιτικές καθώς και αλλαγή του τρόπου που γίνεται η πολιτική στην Ελλάδα.

Συμπλήρωσε ότι επιθυμία του κόμματός της είναι να προσελκύσει νέους ανθρώπους στην πολιτική ενώ ανέφερε ως προγραμματικό διακύβευμα ένα νέο Εθνικό Σύμφωνο Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης. Πλαίσιο αναφοράς, διευκρίνισε, αποτελεί η πρόταση για διάλογο με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και τους κοινωνικούς φορείς.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε