Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Μπακογιάννη: Θα ψηφίσω “παρών”

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Μπορεί να μην πει “ναι” ωστόσο εμμέσως πλην σαφώς η κ. Μπακογιάννη με τη δήλωσή της και την ομιλία της στη Βουλή εξέφρασε τη στήριξή της.

Μπορεί “γραμματικά” η δήλωση να ξενίζει καθώς η κ. Μπακογιάννη θα έπρεπε να δηλώσει “παρούσα” ωστόσο έτσι είναι ο κανονισμός της Βουλής, αν και στη συνέχεια της ομιλίας της η κα Μπακογιάννη διόρθωσε το “λάθος”…

“Εύχομαι να επιτραπεί στους βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Εγώ, θα ψηφίσω παρούσα, Ψήφισα τη δανειοδότηση της χώρας, για να μπορέσει η κυβέρνηση να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, γιατί μέσα στο Μνημόνιο προβλέπονταν μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, που αν πράγματι εφαρμόζονταν, θα έμπαινε η Ελλάδα σε άλλη τροχιά ανάπτυξης που όλοι περιμέναμε. Στο μεσοδιάστημα, ωστόσο, αυτό που παρακολουθούσαμε είναι μια άλλη κυβέρνηση που ουσιαστικά σφάδαζε: Δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να συγκρουστεί με τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ, στις διαρθρωτικές αλλαγές που θα οδηγούσαν τον ελληνικό λαό σε μιαν άλλη πραγματικότητα” ανέφερε η κ. Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάνη επανέλαβε πως οι αρχηγοί των δυο μεγάλων κομμάτων πρέπει να αποφασίσουν σήμερα κιόλας τη δημιουργία κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης. Η κ. Μπακογιάννη είπε ότι τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε