Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μπακογιάννη στο Reuters: “Δεν θα ξαναψηφίσω άλλα μέτρα”

Μπακογιάννη στο Reuters: “Δεν θα ξαναψηφίσω άλλα μέτρα”

Μήνυμα προς τους εταίρους μας να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την εκταμίευση της δόσης, έστειλε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, επισημαίνοντας πως η Αθήνα έχει τηρήσει όσα επέβαλλε η συμφωνία.

«Στην Ελλάδα σήμερα αντιμετωπίζουμε μια πολύ σοβαρή ανθρωπιστική κρίση, γι’ αυτό ειλικρινώς ελπίζω, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να τηρήσουν τα δικά τους υπεσχημένα, ψηφίζοντας και συμφωνώντας το συντομότερο δυνατόν να μας δώσουν τη δόση. Αυτή η δόση είναι πολύ σημαντική για την ελληνική οικονομία», δήλωσε η κ. Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στο Ρόιτερς, τονίζοντας πως η ελληνική οικονομία σήμερα είναι πρακτικά νεκρή.

«Περιμένουμε λοιπόν τη δόση, περιμένουμε όμως να δούμε να τηρούν τις υποσχέσεις τους και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Είναι πολύ σημαντικό. Καταφέραμε να έχουμε πλειοψηφία στη Βουλή, αν τώρα οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δεν τηρήσουν τις υποσχέσεις τους, τα ευρωπαϊκά κόμματα στην Ελλάδα θα βρεθούν σε μια ιδιαιτέρως δύσκολη κατάσταση», δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ.

Και πρόσθεσε πως η χώρα δεν θα αντέξει άλλο πακέτο λιτότητας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ακόμη και εγώ, ως μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου, και ως πολιτικός που τα υποστήριξε γιατί πιστεύω ακράδαντα στις διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται στην Ελλάδα, δεν θα υποστηρίξω άλλο πακέτο λιτότητας, γιατί ειλικρινώς πιστεύω ότι δεν είναι η σωστή επιλογή από εδώ και πέρα».

Η κ. Μπακογιάννη κάλεσε τους εταίρους μας να μην καθυστερήσουν και να λάβουν συνολικές αποφάσεις μέσα στο Δεκέμβριο. Για την ίδια το ζητούμενο, πλέον, είναι η ανάπτυξη και οι νέες θέσεις εργασίας. «Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι ανάπτυξη, είναι θέσεις εργασίας. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι χρήματα που θα πάνε στην πραγματική οικονομία και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το καταλάβει και η κυρία Μέρκελ», επεσήμανε.

Και συμπλήρωσε: «Αυτό που ακούγαμε μέχρι τώρα από την ίδια ήταν “πρέπει εσείς να κάνετε τη δουλειά σας”. Εντάξει, την κάναμε τη δουλειά μας. Και ήταν πολύ δύσκολη. Και ήταν πολύ δύσκολο και για τους πολίτες μας. Γι’ αυτό τώρα, την αξιοπιστία που ζητούσαν από τους Έλληνες πολιτικούς, ήρθε η ώρα να τη ζητήσουμε εμείς από τους Ευρωπαίους εταίρους μας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε