Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μπακογιάννη: στόχος η ΔΗΣΥ – Κούβελος:”Αν ήθελα να έχω τα λεφτά έξω θα τα έφερνα στην Ελλάδα;”

Από την πρώτη στιγμή η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε λόγο για φαρσοκομωδία, ποτέ, είπε δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το εκατομμύριο του βουλευτή θα ήταν τελικά η επιχειρηματική δραστηριότητα του συζύγου της.

Μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο, η Ντόρα Μπακογιάννη μιλάει για παρεμβάσεις του κόμματός της που ενόχλησαν: “Η Δημοκρατική Συμμαχία με τις συνεχείς παρεμβάσεις της για τα κομματικά δάνεια και τις κομματικές επιχορηγήσεις ενόχλησε πολλούς”, δήλωσε “δεν ξέρω ποιος είναι ο στόχος ή τι επιθυμούν να κρύψουν, δεν είμαι διατεθειμένη να το δεχτώ αυτό” συμπλήρωσε και αναφερόμενη στη δραστηριότητα του συζύγου της είπε πως “δαιμονοποιήθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα ενός ανθρώπου που είναι γνωστή εδώ και 17 χρόνια”…

“Όλα αυτά δεν θα μείνουν αναπάντητα”, κατέληξε.

“Πιστεύω ότι δεν ξέρει τη δουλειά του, όταν μπλέκει δολάρια με ευρώ. Το δολάριο προέρχεται από ναυτιλιακό συνάλλαγμα. Μπορούν να μου πουν από που φυγάδευσα το εκατομμύριο;”, είπε ο κ. Κούβελος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

Και συνέχισε: “Αν ήθελα εγώ να έχω τα λεφτά έξω λόγω της κρίσης γιατί δεν τα άφηνα έξω στη Νέα Υόρκη και τα έστειλα στο Λονδίνο, αν δεν υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος επενδυτικός λόγος;”

“Δεν τα πήρα τα χρήματα από κάποιο σεντούκι στην Ελλάδα να τα στείλω στο Λονδίνο να τα σώσω”.

Ωστόσο το ένα εκατομμύριο δολάρια που έστειλε ο κ. Κούβελος στο Λονδίνο φαίνεται πως απλά άνοιξε μια συζήτηση που αφορά σε πολλούς περισσότερους.

Τους δεκάδες νυν και πρώην εθνοπατέρες που έστειλαν χρήματα στο εξωτερικό.

Υπάρχει ένα εκατομμύριο ευρώ που δεν δηλώθηκε καν από τον πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Σπήλιο Λιβανό στο πόθεν έσχες του 2009. Ο ίδιος κάνει λόγο για λάθος εκ παραδρομής, ωστόσο η Επιτροπή της Βουλής έστειλε το πόθεν έσχες του πρώην βουλευτή στον εισαγγελέα.

Ούτε εδώ όμως σταματούν τα περίεργα, τα λάθη εκ παραδρομής και ο πακτωλός των χρημάτων…
Τουλάχιστον ακόμη 4 εκατομμύρια έκαναν φτερά προς το εξωτερικό εν μέσω κρίσης.
Νομίμως, αλλά και σε αυτή την περίπτωση … ζητείται η ηθική στην κίνηση αυτή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έφτασαν στη βουλή από το υπουργείο Οικονομικών, ανάμεσα στους περίπου 40 που φρόντισαν να στείλουν ποσά άνω των 100.000 ευρώ έκαστος στην ασφάλεια όπως πίστευαν του εξωτερικού είναι τρεις εν ενεργεία βουλευτές, αρκετοί πρώην και πολλοί συγγενείς βουλευτών.

Τώρα όλοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις, ενώ το ΣΔΟΕ, αλλά και οι ορκωτοί λογιστές της επιτροπής θα κάνουν φύλλο και φτερό τα οικονομικά τους για να διαπιστωθεί εαν τα χρήματα δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους.

Διαβάστε επίσης:
Τι απαντά ο Ισίδωρος Κούβελος για το 1 εκατ. – Η Βουλή αναζητά εάν τελικά αγόρασε πλοίο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε