Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Μπαράζ ερωτήσεων Γείτονα προς Λοβέρδο για κάπνισμα και ελλείψεις φαρμάκων

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την τελική θέση της κυβέρνησης όσον αφορά στο κάπνισμα θέλει να μάθει και ο Κώστας Γείτονας.

Για αυτό και κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο. Ο πρώην υπουργός τονίζει πως προηγούμενη ερώτησή του για την απαγόρευση του καπνίσματος δεν είχε απαντηθεί και δεδομένων των δημοσιευμάτων που εμφανίζουν την κυβέρνηση έτοιμη να επιβάλει «ανθυγιεινό» φόρο στους παραβάτες ζητά να μάθει ποια είναι η τελική απόφαση του υπουργείου.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζητά, σε άλλη ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας, να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία που διαθέτει ο ΕΟΦ για τις ελλείψεις σε φάρμακα στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, ενώ ζητά ενημέρωση και για το ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Εκτός από τον κ. Γείτονα, να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις ελλείψεις που υπάρχουν στην αγορά φαρμάκων και να αποδοθούν, σε συνεργασία με τον ΕΟΦ, οι ευθύνες σε αυτούς που πράγματι τις προκαλούν, ζητά με επιστολή του προς τον Ανδρέα Λοβέρδο, το προεδρείο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος.

«Επειδή εσκεμμένα δημιουργούνται λαθεμένες εντυπώσεις, ο ΣΦΕΕ σας καλεί να δώσετε εντολή στον ΕΟΦ να δημοσιοποιήσει άμεσα αυτούς που επανεξάγουν φάρμακα στο εξωτερικό, ευθύνονται για το πρόβλημα ελλείψεων στην αγορά και στερούν από τον Έλληνα ασθενή τα φάρμακά του», τονίζεται μεταξύ άλλων στην επιστολή προς τον υπουργό Υγείας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε