Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΡΑΜΠ· ΙΤΑΛΙΑ Λίγα Σύννεφα 9 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μπλόκο στο μαύρο στα κανάλια από το ΣτΕ; - Ανατροπή από την απόφαση

Μπλόκο στο μαύρο στα κανάλια από το ΣτΕ; - Ανατροπή από την απόφαση
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 19.10.2016 | 08:35
Πρώτη δημοσίευση: 19.10.2016 | 06:52

- Παγώνει όλες τις διαδικασίες η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κάνει κατ' αρχήν αποδεκτές τις προσφυγές των καναλιών
- Είναι η πρώτη εμπλοκή στη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών με τον νέο νόμο
- Ουσιαστικά η απόφαση μπλοκάρει τις διαδικασίες για “ξαφνικό μαύρο” στα κανάλια που δεν πήραν άδεια
- Κυβερνητική πηγή: Ας μην σπεύδουν κάποιοι να προδικάσουν το αποτέλεσμα

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κάνει κατ' αρχήν αποδεκτές τις προσφυγές των καναλιών για να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες ανατρέπει τα έως σήμερα δεδομένα σε όλα τα επίπεδα.

Είναι, πρώτα απ' όλα, η πρώτη ουσιαστική εμπλοκή που παρουσιάζεται αναφορικά με τον νέο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Παγώνει ουσιαστικά κάθε διαδικασία μέχρι την έκδοση της απόφασης και σε ό,τι αφορά στις προσπάθειες της κυβέρνησης να ξεκαθαρίσει το τοπίο άμεσα, μπλοκάρει την προσπάθεια άμεσης αναστολής εκπομπής των καναλιών που δεν έχουν πάρει άδεια. Το μαύρο δηλαδή δεν μπορεί να πέσει από τη στιγμή που εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τάχθηκε με πλειοψηφία 16-9 υπέρ του παραδεκτού των προσφύγων των τηλεοπτικών σταθμών και πέρασε στην ουσία της εξέτασης της υπόθεσης που αφορά τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Μάλιστα είναι πολλοί εκείνοι που παρατήρησαν ότι η πλειοψηφία που διαμορφώθηκε χθες είναι ευρεία και δύσκολα μπορεί να αλλάξει. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει αυτόματα και ανάλογη απόφαση για τη συνταγματικότητα του νόμου. Άλλωστε και οι δικαστές ήταν πολύ προσεκτική στη διατύπωσή τους.

Οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών δεν έγιναν ακριβώς δεκτές γιατί αυτό στη γλώσσα των δικαστικών θα σήμαινε πως έγιναν δεκτές στην ουσία τους και ο νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί για αυτό ο ακριβέστερη ορολογία είναι πως οι προσφυγές έγιναν παραδεκτές.Αναμένεται ο προσδιορισμός της επόμενης διάσκεψης όπου θα συζητηθεί η ουσία της υπόθεσης.

Η επόμενη διάσκεψη δεν έχει οριστεί. Το δικαστήριο ωστόσο θα μπει στην ουσία της υπόθεσης έχοντας λάβει απόφαση ενάντια στην αρχική εισήγηση. Η απόφαση αυτή δεν προδικάζει τη δεύτερη ωστόσο δημιουργεί δεδομένα και σε πολιτικό επίπεδο. 

Η σημερινή διάσκεψη των προέδρων στη Βουλή με δεδομένη την αρνητική στάση της Ν.Δ. Αναμένεται άκαρπη, ενώ διάφοροι κύκλοι αναφέρονται σε πάγωμα και αυτής της διαδικασίας ως την λήψη απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Νίκος Παππάς για τηλεοπτικές άδειες: Μικρή αύξηση των καναλιών - Την άνοιξη ο διαγωνισμός Νίκος Παππάς για τηλεοπτικές άδειες: Μικρή αύξηση των καναλιών - Την άνοιξη ο διαγωνισμός
  2. Ποτέ την Κυριακή λέει... το ΣτΕ! Αντισυνταγματική η λειτουργία καταστημάτων! Ποτέ την Κυριακή λέει... το ΣτΕ! Αντισυνταγματική η λειτουργία καταστημάτων!
  3. Πρόεδρος ΕΣΡ: Η απόφαση του ΣτΕ θα ενταχθεί στους ισχύοντες κανόνες Πρόεδρος ΕΣΡ: Η απόφαση του ΣτΕ θα ενταχθεί στους ισχύοντες κανόνες
  4. Λ. Κρέτσος: Όταν ένα Μέσο δεν είναι βιώσιμο, δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητο Λ. Κρέτσος: Όταν ένα Μέσο δεν είναι βιώσιμο, δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητο
  5.  Σκοτωμός  Παππά - ΝΔ για τα πόθεν έσχες καναλαρχών! "Σκοτωμός" Παππά - ΝΔ για τα πόθεν έσχες καναλαρχών!
  6. Νίκος Παππάς:  Ντροπή των καναλαρχών να ζητούν εξαίρεση υποβολής πόθεν έσχες Νίκος Παππάς: "Ντροπή των καναλαρχών να ζητούν εξαίρεση υποβολής πόθεν έσχες"
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook