Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μπλόκο των κομμάτων στις προτάσεις του Νίκου Βούτση για τις αλλαγές που προωθεί στον Κανονισμό της Βουλής

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

«Μπλόκο» από τα κόμματα στις προτάσεις και τις αλλαγές που προωθεί ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, στον κανονισμό λειτουργίας του κοινοβουλίου.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής, σύμφωνα με πληροφορίες έληξε άκαρπη με τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να «κοκκινίζουν» τις προεδρικές προτάσεις, να ζητούν διορθώσεις, αλλαγές, βελτιώσεις και συνέχιση της συζήτησης στην Επιτροπή πριν πάει ο νέος Κανονισμός στην Ολομέλεια για ψήφιση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα κόμματα της Αντιπολίτευσης στην κλειστή συνεδρίαση μεταξύ άλλων ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Βουλής να υπάρξει αναλυτικό οργανόγραμμα αριθμού θέσεων υπαλλήλων ανά υπηρεσία και των διευθύνσεων. Οι νέες υπηρεσίες που συστήνονται να επιγράφονται αναλυτικά οι αρμοδιότητές τους και οι αναγκαιότητες. Να περιγραφή οι αποδοχές και οι αρμοδιότητες του νέου Θεματικού Γραμματέα της Βουλής – μια νέα θέση Γραμματέα της Βουλής- που θεσπίζεται και όχι ο μισθός και οι αρμοδιότητές του να καθορίζονται με απόφαση του Προέδρου της Βουλής. Κόμματα της Αντιπολίτευσης επίσης, διαφώνησαν με τη σύσταση της νέας διεύθυνσης για την κατάρτιση συμβάσεων και μισθώσεων που θα μπορεί να αναθέτει τμήματα ή ολόκληρου έργου σε εξωτερικούς συνεργάτες, καθώς όπως είπαν η Βουλή διαθέτει και νομική και τεχνική υπηρεσία και οικονομολόγους που μπορεί να ασκούν το έργο αυτό.

Εκπρόσωπος, ενός κόμματος της αντιπολίτευσης ζήτησε από τον κ. Νίκο Βούτση να καταθέσει στην Επιτροπή ένα κατάλογο από τους συμβασιούχους υπαλλήλους ορισμένου χρόνου που επί προεδρίας του έχουν προσληφθεί και για ποιες ανάγκες. Επίσης, του ζητήθηκε ο επικεφαλής του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, να μην διορίζεται απευθείας από τον Πρόεδρος της Βουλής αλλά ο προτεινόμενος να περνάει για διατύπωση γνώμης από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Σύμφωνα με βουλευτές της Αντιπολίτευσης που μετέχουν στην Επιτροπή – όπως τουλάχιστον ανέφερε σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες- η θέση που διατύπωσα στον Πρόεδρο της Βουλής είναι ότι εάν θέλετε συναίνεση, με αυτό τον τρόπο, δεν θα την έχετε εάν πάμε τουλάχιστον με αυτές τις προτάσεις σας στην Ολομέλεια. Εάν το επιδιωκόμενο είναι η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα μπορούμε όχι απλά να το λέμε αλλά και να το αποτυπώσουμε στον ΚτΒ, για να μην μπορεί κανείς να μας πει μετά το οτιδήποτε…
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε