Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Μπρα ντε φερ Κυβέρνησης – δανειστών για εθελοντική αποκάλυψη “μαύρων” εισοδημάτων

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

“Πιο κοντά” βρίσκονται οι θέσεις Κυβέρνησης και Θεσμών σχετικά με την… αυτοκαταγγελία. Δηλαδή με το τι μέλλει γενέσθαι με όσους θέλουν εθελοντικά να αποκαλύψουν “μαύρα” εισοδήματα.

Οι δυο πλευρές, δηλαδή κυβέρνηση και κουαρτέτο βρέθηκαν πιο κοντά αλλά δεν έχουν συμφωνήσει, σχετικά με την αυτοκαταγγελία ή εθελοντική αποκάλυψη των “μαύρων” εισοδημάτων.

Την εικόνα που έχει δημιουργηθεί περιγράφει υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος, λέγοντας στο newsit.gr πως “είμαστε πιο κοντά από ό, τι ήμασταν τον Ιανουάριο κι ακόμη πιο κοντά από ό, τι ήμασταν σήμερα το πρωί“.

Τα “θέλω” των δύο πλευρών

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι θα πρέπει να δοθεί συγκεκριμένο κίνητρο για την εθελοντική αποκάλυψη. Η ρύθμιση θα πρέπει να προβλέπει επιβολή φόρου ίσο με τους συντελεστές που ίσχυαν όταν έγινε η φοροδιαφυγή κι ένα μικρό πρόστιμο.

Οι δανειστές, από την άλλη πλευρά, θέλουν την είσπραξη ολόκληρου του φόρου καθώς και όλα τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις κάτι που σημαίνει ότι μπορεί το… μπουγιουρντί να φτάσει μέχρι και στο 120% του ποσού (!) και οι παραβάτες να γλιτώνουν μόνο τις ποινικές κυρώσεις.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε