Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

“Μπράβο” της τρόικας στον Λοβέρδο για τα νοσοκομεία

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πορεία υλοποίησης των μέτρων του μνημονίου, με έμφαση στις διαρθρωτικές αλλαγές του συστήματος υγείας και την εξέλιξη των σχετικών οικονομικών δεδομένων.

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων και στόχων που έχουν τεθεί βρίσκεται το υπουργείο Υγείας, όπως διαπιστώθηκε στην 45λεπτη συνάντηση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου με κλιμάκιο ξένων εμπειρογνωμόνων, στο πλαίσιο της αξιολόγησης της εφαρμογής του προγράμματος βοήθειας της χώρας και ενόψει της εκταμίευσης της επόμενης δόσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, ο στόχος της εξοικονόμησης 300 εκατομμυρίων ευρώ για το 2011 έχει επιτευχθεί, ενώ θετικές ήταν και οι εκτιμήσεις για τις διαρθρωτικές αλλαγές (συνένωση νοσοκομείων, ΕΟΠΥΥ, πολιτική φαρμάκου).

Στη διάρκεια της συζήτησης, ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι η συνολική οικονομική επίδοση του συστήματος κρίνεται θετικά, αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι φέτος το ΕΣΥ με το 80% του προϋπολογισμού του 2009 εξυπηρετεί 30% περισσότερα περιστατικά σε σχέση το 2009.

Ο υπουργός ενημέρωσε, επίσης, τους εκπροσώπους για επιπλέον πολιτικές του υπουργείου, πέραν των όσων απορρέουν από τη συμφωνία.

Σήμερα, ο κ. Λοβέρδος, ανακοινώνει στο υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου για την αναδιάταξη των δυνάμεων των προνοιακών ιδρυμάτων με τη μείωσή τους από 100 σε 39.

Ξεκαθάρισε ότι από 15 Σεπτεμβρίου θα εφαρμοστεί η θετική λίστα, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, με σημαντικά οφέλη από τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης και ανέλυσε την πρόθεσή του να αξιοποιήσει τα τρία ειδικού καθεστώτος νοσοκομεία (Ωνάσειο, Ερρίκος Ντυνάν, Παπαγεωργίου) καθώς και την κλινική του Ολυμπιακού Χωριού ως πρότυπα διοίκησης και λειτουργίας, αρχής γενομένης με τη σύναψη συμβάσεων με τον φορέα του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε