Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Μπροστά 4% η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Για πρώτα φορά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκτά προβάδισμα έναντι του ΠΑΣΟΚ. Επτακομματική βουλή και ιδιαίτερα χαμηλή η αποδοχή των δύο κομμάτων εξουσίας.

Προβάδισμα κατα 4% αποκτά η ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ, με ποσοστό 31% έναντι 27%, σύμφωνα με το μηνιαίο βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή.

Το κατώφλι του 3% που διασφαλίζει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση υπερβαίνουν ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι και οριακά η Δημοκρατική Αριστερά, με τη Δημοκρατική Συμμαχία να κινείται στο 2,5%.

Οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων Γ. Παπανδρέου και Α.Σαμαράς εμφανίζονται για πρώτη φορά να “ισοδυναμούν” στο ερώτημα της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία, αλλά με ποσοστό της τάξης του 23%, ενώ ιδιαίτερα χαμηλή είναι η αποδοχή των δύο κομμάτων εξουσίας.

Σύμφωνα με το βαρόμετρο, οι Ελληνες εμφανίζονται ιδιαιτέρως δυσαρεστημένοι και απαισιόδοξοι. Το 87% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι κινούμαστε σε λάθος κατεύθυνση, το 88% δηλώνει δυσαρεστημένο με τη λειτουργία της Δημοκρατίας, το 82% δυσαρεστημένο από τη ζωή και το 72% θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση θα χειροτερέψει.

Διαβάστε επίσης
Πολίτες έστειλαν εξώδικο σε βουλευτές για το Μνημόνιο!

Mέτρα – σοκ 28 δισ.ευρώ θα γονατίσουν τα ελληνικά νοικοκυριά

Χαράτσι στα ακίνητα μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ!


ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε