Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Μύδροι Τσίπρα για τη Σύνοδο Κορυφής

Μύδροι Τσίπρα για τη Σύνοδο Κορυφής

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «δεν δικαιούται να βάλει την υπογραφή της σε αυτή την κατάπτυστη πολιτική».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, κατηγόρησε σήμερα την κυβέρνηση ότι έχει ήδη συναινέσει, ερήμην του ελληνικού λαού αλλά και του εθνικού Κοινοβουλίου, σε ένα σχέδιο λιτότητας, στη συνταγματοποίηση της φτώχειας και της εξαθλίωσης για όλο τον ευρωπαϊκό Νότο.

«Πρόκειται για καθαρή τρέλα», είπε και πρόσθεσε ότι αντί να οδηγήσουν τους λαούς της Ευρώπης σε μια προοπτική εξόδου από την κρίση, επιλέγουν να βαθύνουν την κρίση ακόμα περισσότερο. «Επιλέγουν να προστατεύσουν τα συμφέροντα των τραπεζών απέναντι στα συμφέροντα των λαών».

Η Ευρωπαϊκή Αριστερά, είπε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αγωνίζεται και διεκδικεί μιαν άλλη Ευρώπη, την Ευρώπη των λαών απέναντι στην Ευρώπη των αγορών. «Αγωνίζεται και διεκδικεί την κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας και όχι το βάθεμα αυτής της πολιτικής».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει πορεία και για να γίνει αυτό, σημείωσε, «είναι ιστορική ανάγκη πλέον να συγκροτηθεί ένα ευρύ μέτωπο πολιτικών δυνάμεων από τα αριστερά της Αριστεράς ως τα αριστερά του ΠΑΣΟΚ, που θα απεμπλέξει τη χώρα απ΄ αυτή την προοπτική της ελεγχόμενης πτώχευσης και της χρεοκοπίας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε