Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Μυστική συνάντηση Καμμένου – γγ ΝΑΤΟ για προσφυγικό και Τουρκία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Τι είπαν στη μυστική τους συνάντησή στις Βρυξέλλες Πάνος Καμμένος και Γενς Στόλτενμπεργκ
– Στο τραπέζι το ενδεχόμενο κατάρρευσης της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό
– Η απειλή του Ερντογάν να αφήσει ανεξέλεγκτες τις προσφυγικές ροές αν δεν πάρουν τη βίζα συνεχίζει να πλανάται
– Να επιληφθούν ΝΑΤΟ και Frontex επί 24ωρου βάσεως ζητά η Ελλάδα

Στις Βρυξέλλες για μια συνάντηση κάτω από άκρα μυστικότητα με τον γγ του ΝΑΤΟ, βρέθηκε την περασμένη Δευτέρα, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

Ο Πάνος Καμμένος συναντήθηκε στη βελγική πρωτεύουσα με τον Γενς Στόλτενμπεργκ, με στόχο να συζητηθεί το Plan B, Ελλάδας και ΝΑΤΟ, αν η συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας καταρρεύσει και με την απειλή του Ερντογάν για παύση ελέγχου των προσφυγικών ροών από την τουρκική πλευρά να πλανάται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Real News, ο Πάνος Καμμένος ζήτησε από τον γγ του ΝΑΤΟ, σε περίπτωση κατάρρευσης της συμφωνίας η συμμαχία και η Frontex να αναλάβουν πλήρη ρόλο σε 24ωρη βάση με ενίσχυση των δυνάμεών τους και να επιστρέφουν τους πρόσφυγες πίσω στην Τουρκία.

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, η Αθήνα επανέφερε το αίτημά της να επεκταθεί η ΝΑΤΟϊκή αποστολή και στο Νότιο Αιγαίο, όπου σήμερα δεν επιχειρεί, καθώς η Τουρκία θεωρεί τη συγκεκριμένη περιοχή «αποστρατικοποιημένη».

Το ΝΑΤΟ, λόγω και των επιχειρήσεων στη Συρία και την υπόλοιπη Μέση Ανατολή, βλέπει θετικά το ελληνικό αίτημα, πλην όμως η Άγκυρα αντιδρά με σφοδρότητα και απειλεί με βέτο.Σημειώνεται πως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε επικοινωνία που είχε μαζί του η εφημερίδα, δεν επιβεβαιώνει το περιεχόμενο της συνάντησης, κάτι όμως που πράττει ΝΑΤΟϊκή πηγή στις Βρυξέλλες.

Η Αθήνα, επίσης, αναμένεται να θεωρήσει ως «επιθετική ενέργεια» από την Άγκυρα τυχόν κατάργηση της συμφωνίας, χωρίς ωστόσο, να έχουν διαρρεύσει τα σχέδια αντίδρασής της σε διπλωματικό ή άλλο πεδίο.

ΠΗΓΗ: Real News

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε