Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ν.Δ: Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση – “Θα αποτύχει κι αυτό Μνημόνιο”

Στην ανακοίνωσή της, η ΝΔ κάνει λόγο για μια νέα φοροκαταιγίδα που εκδηλώνεται μέσω της κατάργησης του συνόλου σχεδόν των φοροαπαλλαγών, της επιβολής κεφαλικού φόρου, ακόμη και στα χαμηλά εισοδήματα.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το οποίο και παρουσίασε επίσημα σήμερα ο Γιώργος Παπακωσταντίνου εξαπέλυσε η ΝΔ. Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης κάνει λόγο για έμπρακτη ομολογία αποτυχίας της πολιτικής του Μνημονίου και χαρακτηρίζει τα μέτρα της κυβέρνησης ως αναξιόπιστα, άδικα και αναποτελεσματικά.

Ο κ. Μιχελάκης κατηγορεί την κυβέρνηση πως ανεβάζει το λογαριασμό των μέτρων στα 66 δισ. ευρώ, όταν το Μνημόνιο προέβλεπε σύνολο μέτρων 30 δισ. ευρώ, ενώ χαρακτηρίζει απίστευτο το γεγονός ότι η κυβέρνηση δηλώνει ότι, χωρίς το νέο πακέτο μέτρων, το χρέος θα προσεγγίσει το 200% του ΑΕΠ το 2015, όταν το ίδιο το Μνημόνιο πέρυσι το εκτιμούσε στο 139% για το 2015!

Επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της ΝΔ ότι το Μνημόνιο έχει αποτύχει, ο εκπρόσωπος της ΝΔ εκτιμά πως σύντομα θα υπάρξει και νέο σκληρό πακέτο μέτρων, καθώς το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το οποίο χαρακτηρίζει, μεταξύ άλλων, και άδικο, αφού ,στο μεγαλύτερο μέρος του, προβλέπει οριζόντιες φορολογικές επιδρομές σε βάρος εκείνων που ήδη πληρώνουν, θα αποτύχει.

Στην ανακοίνωσή της, η ΝΔ κάνει λόγο για μια νέα φοροκαταιγίδα που εκδηλώνεται μέσω της κατάργησης του συνόλου σχεδόν των φοροαπαλλαγών, της επιβολής κεφαλικού φόρου, ακόμη και στα χαμηλά εισοδήματα, της αύξησης του ΦΠΑ και των τελών κυκλοφορίας, ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση πως προχωρά και σε περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, ακόμη και σε μείωση της δαπάνης για κύριες συντάξεις του ΟΓΑ, καθώς και στο κατώτερο όριο των συντάξεων άλλων ασφαλιστικών ταμείων.

“Η επίθεση αυτή στους πλέον αδύναμους των Ελλήνων παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις. Ενώ δεν προβλέπεται απολύτως τίποτα για τη μείωση της ανεργίας”, τονίζει ο κ. Μιχελάκης.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ μάλιστα κλείνει κάθε περιθώριο συναίνεσης καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση πως επιδιώκει να περάσει το νομοσχέδιο με ένα και μοναδικό άρθρο. “Όπως έχουμε πει από την πρώτη στιγμή, δεν πρόκειται να ψηφίσουμε στο σύνολό του το νομοθέτημα, αλλά θα μπορούσαμε σε κατ’ άρθρο συζήτηση του νομοσχεδίου να συμφωνήσουμε σε ό,τι είναι καλό και θετικό. Το «όλα ή τίποτα» της κυβέρνησης, η ψήφιση, δηλαδή, του Μεσοπρόθεσμου σε ένα και μόνο άρθρο, όχι μόνο διάθεση συναίνεσης δεν δείχνει, αλλά επιβεβαιώνει τη γνωστή εκβιαστική αλαζονεία της», καταλήγει ο κ. Μιχελάκης.

Διαβάστε επίσης:

Η Ελλάδα σε ξένα χέρια – Οι δανειστές μας επιβάλλουν: Κεφαλικούς φόρους σε όλους, ξένους επίτροπους στις αποκρατικοποιήσεις!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε