Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

N.Y.Times: Η Ελλάδα πίνει το κώνειο – Τα αγωνιώδη δημοσιεύματα του Ξένου Τύπου για την πορεία της οικονομίας μας

N.Y.Times: Η Ελλάδα πίνει το κώνειο – Τα αγωνιώδη δημοσιεύματα του Ξένου Τύπου για την πορεία της οικονομίας μας

– “Σπρώχνουν την Ελλάδα προς την χρεοκοπία την ερχόμενη εβδομάδα”, γράφουν οι Financial Times
– H Moody’s λέει ότι ο κίνδυνος να βγούμε από την ευρωζώνη είναι υπαρκτός
– Το Economist καλεί την Γερμανία να σταματήσει να μπλοκάρει τις λύσεις για την Ελλάδα
– Ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές κεφαλαίων στον κόσμο καλεί όλους να δείξουν προσοχή, πριν η Ελλάδα γίνει Αίγυπτος και Τυνησία

“Η Ελλάδα πίνει το κώνειο”, γράφουν οι N.Y.Times και επισημαίνουν ότι η ελληνική Βουλή έκανε ό,τι είχε να κάνει τα ξημερώματα της Πέμπτης.

“Κανείς υπεύθυνος Έλληνας βουλευτής δεν μπορεί να αγνοούσε τις τρομακτικές συνέπειες ενός “όχι”, αλλά και κανείς δεν μπορεί να απορρίψει την απειλή στην κοινωνική σταθερότητα που επιφέρουν αυτές οι περικοπές”, γράφει η εφημερίδα.

Και συνεχίζει το άρθρο: “Οι Έλληνες χάνουν την εμπιστοσύνη τους σε ένα πολιτικό σύστημα που απέτυχε να τους προστατεύσει από την οικονομική καταστροφή”.

“Υποπτευόμαστε πως πολλοί από τους πιστωτές γνωρίζουν ότι απάντηση δεν είναι η περισσότερη λιτότητα. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχουν αμφισβητήσει την αρχηγό της ισχυρότερης ευρωπαϊκής οικονομίας, την Γερμανίδα καγκελάριο, που συνεχίζει να πιστεύει ότι μόνο η οικονομική τιμωρία θα πιέσει την Ελλάδα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις”.

Μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπα στον κόσμο ασχολούνται με βαρύγδουπους τίτλους με την Ελλάδα και την στάση των εταίρων μας:

Οι Financial Times, εξηγούν τον ”θανάσιμο” κίνδυνο που διατρέχει η χώρα μας εξαιτίας των διαφορών μεταξύ της τρόικας ”για το πώς θα μειωθεί το ιλιγγιώδες χρέος των Αθηνών”. (διαβάστε όλο το άρθρο)

Το Economist προτείνει λύσεις τονίζοντας όμως πως η Γερμανική κυβέρνηση τις μπλοκάρει οδηγώντας την Ελλάδα σην απόλυτη καταστροφή. Σύμφωνα με το οικονομικό περιοδικό η ”σημερινή” Ελλάδα της βίας και των συμπλοκών από εξαγριωμένους διαδηλωτές συγκρίνεται μόνο με σκηνές προηγούμενων δεκαετιών από την Αφρική και τη Λατινική Αμερική. (διαβάστε αναλυτικά)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παίζουν τις καθυστερήσεις για την δόση με αστείες δικαιολογίες – Σαμαράς και Στουρνάρας από Δευτέρα στις Βρυξέλλες

Στουρνάρας: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, τη Δευτέρα περιμένουμε πολιτική δήλωση – Ευρωπαίος αξιωματούχος: Θα χρειαστεί και άλλο Eurogroup!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε