Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λιακάδα 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

ΝΑΙ από Ντόρα και Κιλτίδη στο Ασφαλιστικό

ΝΑΙ από Ντόρα και Κιλτίδη στο Ασφαλιστικό
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.07.2010 | 14:26
Πρώτη δημοσίευση: 07.07.2010 | 14:26

Για ακόμα μια φορά διαφοροποιεί την θέση της από την συντηρητική παράταξη η ανεξάρτητη σήμερα βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη. Ανάλογη στάση δήλωσε οτι θα κρατήσει ο επίσης ανεξάρτητος Κ.Κιλτίδης.

'Οπως δήλωσε στη Βουλή θα ψηφίσει ναι επι της αρχής στο Ασφαλιστικό.

"Πιστή σε αυτό που ψήφισα ψηφίζοντας το μνημόνιο θα ψηφίσω «ναι» επί της αρχής… Θα καταψηφίσω όμως τις διατάξεις που υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας και αυτές που πλήττουν την καθημερινότητα των γυναικών", είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε οτι συμφωνεί με πολλές απ' τις διατάξεις, αλλά όχι με την πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών.

"Δεν τολμάτε να θίξετε προνομιακά ταμεία. Το ΛΑΦΚΑ, όπως έρχεται σήμερα, αποτελεί αδυναμία. Δεν έπρεπε να εξισώσετε τα όρια ανδρών και γυναικών με την βιαιότητα που γίνεται σήμερα και να αφήσετε τις νέες γυναίκες χωρίς καμία προστασία. Δεν μπορεί οι αποφάσεις αυτές να μην συνοδεύονται από ένα πακέτο κοινωνικής στήριξης», ανέφερε μεταξύ άλλων, η κ. Μπακογιάννη.

Ο Κ. Κιλτίδης είπε, οτι θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, εφόσον η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και το νομοσχέδιο "τολμά" να αντιμετωπίσει ζητήματα, όπως η ύπαρξη συντάξεων μεγαλυτέρων του μισθού, ή η εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών. «Θα πρέπει, όμως, να αναγράψετε ρητώς ότι η πρόβλεψη αφορά μία γενιά, μία εικοσαετία και ότι αναθεωρείται ανά πενταετία», διευκρίνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook