Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

ΝΔ: «Άτολμη και αναποτελεσματική η κυβέρνηση»

Η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και η πορεία της οικονομίας παραμένουν το βασικό μέτωπο αντιπαράθεσης ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση.

Στην ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου επιμένει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι η αναθεώρηση των όρων του είναι και αναγκαία και εφικτή.

«Εμάς στόχος μας είναι η δραστική αλλαγή των όρων του μνημονίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο έχει ζητήσει πολλές φορές ο Αντώνης Σαμαράς.

Ανέφερε μάλιστα ότι ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, ύστερα από διαπραγματεύσεις, κατάφερε να ανατρέψει δύο δυσμενείς όρους του μνημονίου που είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση. Σημείωσε επίσης ότι και ο κοινοτικός επίτροπος Όλι Ρεν αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου.

«Η ανατροπή αυτή απαντά έμπρακτα σε όσους εδώ στη χώρα μας θεωρούν το μνημόνιο ταμπού. Δείχνει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν διαπραγματεύτηκε όταν έπρεπε και δεν τολμά ούτε σήμερα να διαπραγματευτεί όπως πρέπει», τόνισε.

Χαρακτήρισε λάθος όλο το μείγμα της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση έχει πρόβλημα αποτελεσματικότητας. Είναι αναποτελεσματική», είπε ο κ. Μιχελάκης αναφέροντας ότι η «χώρα βουλιάζει όλο και βαθύτερα στην ύφεση».

Σε ό,τι αφορά το θέμα της αναδιάρθρωσης δήλωσε ότι «σε μια κρίσιμη στιγμή για την οικονομία της χώρας αυτά τα σενάρια καταστροφολογίας δεν βοηθούν», ενώ απέναντι στο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων που παρουσίασε η κυβέρνηση, υπενθύμισε ότι όλες οι ιδιωτικοποιήσεις που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση σταμάτησαν. Από εκεί και πέρα, είπε, θα υπάρξει επικαιροποίηση των θέσεων της ΝΔ στο “Ζάππειο 2”.

Επιβεβαίωσε τη συνάντηση που είχαν για περίπου ένα τέταρτο – στο περιθώριο του μνημόσυνου του Κωνσταντίνου Καραμανλή- ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Σε ερώτηση αν συζήτησαν για την οικονομία απάντησε πως δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο.

«Περιμένω να δω πιο ξεκάθαρη δήλωση», σχολίασε αναφερόμενος στη διάψευση του δημοσιεύματος της “Χουριέτ” από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η επανεμφάνιση Καραμανλή και η συνάντηση με Σαμαρά- Δείτε Φωτογραφίες

Πάγκαλος: «Τεμπέλης ήταν ο Καραμανλής, μας οδήγησε στην καταστροφή»

Ραγδαίες εξελίξεις – «Πόλεμος» μεταξύ υπουργών – Ο Πεταλωτής «άδειασε» Ραγκούση-Μπιρμπίλη

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε