Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

ΝΔ: “Δεν μας έγινε ποτέ πρόταση για τον Λ. Παπαδήμο”

Σημείωσε δε πως εάν γινόταν μία τέτοια πρόταση η Νέα Δημοκρατία δεν θα έλεγε όχι.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ κ. Μιχελάκης ξεκαθαρίζει πως η Νέα Δημοκρατία δεν θα είχε πρόβλημα με οποιοδήποτε όνομα έπεφτε στο τραπέζι, καθώς όπως επισημαίνουν η νέα κυβέρνηση θα είχε πολύ συγκεκριμένο ρόλο και πολύ συγκεκριμένα πράγματα να τρέξει, οπότε το όνομα δεν είχε ιδιαίτερη σημασία.

Ωστόσο, αποκάλυψε πως το όνομα του Λουκά Παπαδήμου ουδέποτε προτάθηκε στη Νέα Δημοκρατία, ενώ πηγές νωρίτερα από τη Λ. Συγγρού υποστήριζαν πως ο κ. Παπανδρέου ήθελε τον κ. Παπαδήμο για τη θέση του πρωθυπουργού, αλλά αντιμετώπισε σοβαρά εσωκομματικά προβλήματα με αυτή την επιλογή δείχνοντας ξεκάθαρα τον κ. Βενιζέλο, που αντιδρούσε στο να έχει ο κ. Παπαδήμος τον έλεγχο του οικονομικού επιτελειου.

Μάλιστα, ο κ. Μιχελάκης σημείωσε πως εάν γινόταν πρόταση για τον κ. Παπαδήμο, η Ν.Δ. δεν θα είχε κανένα λόγο να πει όχι.

Οι πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν επίσης πως ουδέποτε υπήρξε και πρόταση για να αναλάβει την πρωθυπουργία ο κ. Βενιζέλος, αλλά εάν υπήρχε θα προέκυπτε πρόβλημα μιας και οι κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλος βρίσκονται στο κάδρο της αντιπολίτευσης για την μέχρι τώρα πολιτική τους.

Επίσης, διευκρινίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία ότι δεν θα μετέχουν στη νέα κυβέρνηση βουλευτές του κόμματος, αλλά δεν απέκλεισαν να μετέχουν εξωκοινοβουλευτικά στελέχη.

Ωστόσο  από πλευράς του Ευάγγελου Βενιζέλου ο ίδιος το αρνείται κατηγορηματικά, κάνοντας λόγο για δημοσιογραφική φούσκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βενιζέλος: “Δεν έφαγα εγώ τον Παπαδήμο”

Εμπλοκή στην υποψηφιότητα Παπαδήμου λέει το Reuters

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε