Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

ΝΔ: Επίθεση με επίκεντρο ΕΛ.ΑΣ. και μνημόνιο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την υπογραφή του μνημονίου με την τρόικα και η ΝΔ θεωρεί πως οι θέσεις που ανέπτυξε από την πρώτη στιγμή ο Αντώνης Σαμαράς δικαιώνονται πλήρως.

Ο Γιάννης Μιχελάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως ένα χρόνο μετά το μνημόνιο συνεχίζει να επιλέγει «αδιέξοδες πολιτικές». Επεσήμανε δε ότι «τα στελέχη της προσπαθούν να διαφοροποιηθούν αναδεικνύοντας την εικόνα της διάλυσης που τη χαρακτηρίζει (…) ένα χρόνο μετά οι θέσεις που ανέπτυσσε από την πρώτη στιγμή ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ δικαιώνονται στο ακέραιο».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε τόσο τη συνέντευξη του Ανδρέα Λοβέρδου, στην οποία έκανε λόγο για ασυνεννοησίες, καθυστερήσεις και απώλεια πολύτιμου χρόνου, όσο και στη συνέντευξη του Ευάγγελου Βενιζέλου που, όπως είπε, διαφοροποιείται από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Γιάννης Μιχελάκης και για τα κρούσματα βίας, αλλά και την εικόνα που παρουσιάζει η ΕΛ.ΑΣ. Χαρακτήρισε «διαλυμένο» το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνοντας πως «δείχνει ανίκανο να συντονίσει τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να τονώσει με αποτελεσματικότητα το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες».

«Η εικόνα αποσύνθεσης, η απουσία συγκροτημένου σχεδίου και ο άκρατος κομματισμός, έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας», τόνισε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στην ΕΛΑΣ, έκανε λόγο για «εικόνα διάλυσης», κατηγορώντας την κυβέρνηση: «Με αποκλειστική της ευθύνη οι αστυνομικοί καλούνται σήμερα να αντεπεξέλθουν στο δύσκολο και απαιτητικό τους έργο μέσα σε αντίξοες συνθήκες, δίνοντας, κυριολεκτικά, το αίμα τους» είπε.

Και ανέφερε το πρόσφατο παράδειγμα, με τους δύο «άτυχους αστυνομικούς» της ομάδας Δίας, που, όπως είπε, δεν είχαν «την απαραίτητη αρωγή της Πολιτείας, η οποία φτάνει στο σημείο να δημιουργεί δυσκολίες και να θέτει εμπόδια, με αποτέλεσμα το λειτούργημα του αστυνομικού να απαξιώνεται και να αποτελεί αντικείμενο άδικης κριτικής».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε