Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

ΝΔ: Η συναίνεση σταματάει στην… Παιδεία

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ό,τι συναίνεση ήταν δώσει, την έδωσε στο νομοσχέδιο για την Παιδεία και τώρα τα στελέχη της ΝΔ ετοιμάζονται να βγουν ξανά στα… χαρακώματα της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει ευρύτερη συναίνεση αν δεν αλλάξει το μίγμα της οικονομικής πολιτικής. “Λέμε ναι σε ότι είναι καλό για την χώρα” δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του Mega ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης αναφερόμενος στην χθεσινή τοποθέτηση του κόμματος.

Στο θέμα του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση εξηγεί ο κ. Μιχελάκης από την πρώτη μέρα που ήλθε η κ. Διαμαντοπούλου στα γραφεία του κόμματος στην λεωφόρο Συγγρού και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του κόμματος η ΝΔ είχε συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις.

“Σε αυτά επιμείναμε μέχρι τέλους με κορυφαία σημεία την εκλογή πρυτάνεων και την κατάργηση του ασύλου. Από τη στιγμή που η κυβέρνηση τα δέχθηκε, δεν είχαμε λόγο να μην συμφωνήσουμε επί της αρχής στο νομοσχέδιο”, λέει ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Για την οικονομική πολιτική πάντως στελέχη του ηγετικού επιτελείου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ξεκαθαρίζουν ότι “θα είναι απέναντι στην κυβέρνηση όσο ακολουθεί λάθος μίγμα και ότι δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση όσο δεν αλλάζει η οικονομική πολιτική με βασικό άξονα το φορολογικό”.

Στο πλαίσιο αυτό η ΝΔ ανεβάζει σταδιακά τους τόνους της κριτικής στο θέμα της αύξησης του ΦΠΑ στην εστίαση και συνεχίζει το “σερί” των καθημερινών επιθέσεων στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Παράλληλα, ο κ. Μιχελάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για το θέμα της επανασύστασης του υπουργείου Ναυτιλίας, κάνοντας λόγο για “ενδοκυβερνητικές κόντρες και θαλασσοδαρμένη κυβέρνηση”.

«Δυστυχώς στην θαλασσοδαρμένη κυβέρνηση Παπανδρέου οι συντροφικές διαμάχες τραυματίζουν ακόμη περισσότερο τον έναν από τους δύο πρωταθλητές της οικονομίας, τη Ναυτιλία”.

Τέλος επαναλαμβάνει ότι είναι πάγια η θέση της ΝΔ για σύσταση αυτόνομων υπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαμαντοπούλου: Μεγάλο στοίχημα τώρα, η εφαρμογή του νόμου

Με πρωτοφανή συναίνεση πέρασε το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Και τώρα συναίνεση – Καταργείται το πανεπιστημιακό άσυλο – Ψήφισε το νομοσχέδιο για την Παιδεία η αξιωματική αντιπολίτευση

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε