Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

ΝΔ: Οι ανάγκες να ορίσουν τη ζωή της κυβέρνησης συνεργασίας

Ανοικτό αφήνουν στελέχη της ΝΔ το ενδεχόμενο, εφόσον συμφωνηθεί μεταβατική κυβέρνηση, να μην έχει ως χρονικό ορίζοντα τις έξι εβδομάδες αν πρέπει να συνεχιστούν διαβουλεύσεις για τις υποχρεώσεις της χώρας και τη σύναψη της δανειακής σύμβασης.

Τόσο ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδ. Λυκουρέντζος, χθες βράδυ στον ΑΝΤ1, όσο και ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος, Ι. Βρούτσης, σήμερα το πρωί στη ΝΕΤ έδειξαν ότι δεν αποτελεί κόκκινη γραμμή ο χρονικός ορίζοντας μιας κυβέρνησης συνεργασίας.

Ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει την αρμοδιότητα να ορίσει τον χρονικό βίο και πως θα λάβει υπόψιν του τις ανάγκες της χώρας και τα χρονοδιαγράμματα, που υπάρχουν.

Ο κ. Βρούτσης, από την πλευρά του, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αποδεχθεί η ΝΔ να μη γίνουν εκλογές εντός του 2011. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι είναι προαπαιτούμενο να παραιτηθεί ο κ. Παπανδρέου και τόνισε πως η ΝΔ συμφωνεί με τη δανειακή σύμβαση όχι όμως και με τα μέτρα πολιτικής, τονίζοντας ότι «η πολιτική αυτή πρέπει να αλλάξει». Σημείωσε ακόμη ότι η ΝΔ συμφωνεί με τους δημοσιονομικούς στόχους.
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε