Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

ΝΔ: «Σπέρνουν νέα μέτρα και θερίζουν μαύρες τρύπες»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την πορεία εκτέλεση του προϋπολογισμού και τα στοιχεία για το έλλειμμα εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου από τον Γιάννη Μιχελάκη παρέστη και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση με επίκεντρο την οικονομική πολιτική.

«Η κυβέρνηση σπέρνει συνεχώς νέα μέτρα και θερίζει μαύρες τρύπες, μαύρες τρύπες, που, όπως αποδεικνύει και η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, διευρύνονται και πολλαπλασιάζονται», τόνισε αρχικά ο κ. Σταϊκούρας, σημειώνοντας πως το έλλειμμα αυξάνει κατά 7,8% το πρώτο τρίμηνο.

«Είναι η δεύτερη φορά που έχουμε διεύρυνση ελλείμματος. Aν αφήσουμε έξω το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων το έλλειμμα αυξάνει κατά 40%», δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού έχουν αυξηθεί κατά 3,5%, ενώ οι επιστροφές φόρων είναι μειωμένες κατά 22%.

«Το κράτος είναι οπαδός του κινήματος “δεν πληρώνω” καθώς οι οφειλές του προς τους επιχειρηματίες φτάνουν τα 5,35 δισ. μόνο για το 2010», τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ, ο οποίος και επεσήμανε πως το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων είναι μειωμένο κατά 55%.

«Η οικονομία βρίσκεται σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση, το χρέος αυξάνει και διατηρεί τη δυναμική του, ο πληθωρισμός διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, η παραγωγική βάση συρρικνώνεται, η ανεργία καλπάζει, τα λουκέτα πληθαίνουν.

Είναι προφανές συνεκτιμώντας και τη σημαντική εναντίον των στόχων διόγκωση του ελλείμματος του 2010 ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είναι αδιέξοδη. Οι Έλληνες πολίτες υποβάλλονται σε μεγάλες και διευρυνόμενες θυσίες χωρίς αντίκρισμα, απαιτείται αλλαγή πολιτικής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

Επανέλαβε δε ότι το μνημόνιο δε βγαίνει και πρόσθεσε πως «η δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να γίνει αλλά γίνεται με το λάθος τρόπο. Η μεθοδολογία που ακολουθεί η κυβέρνηση αποδείχτηκε ότι ήταν λανθασμένη από το γεγονός ότι οδηγούμεθα στην επιμήκυνση», είπε και έκανε λόγο όχι μόνο για λανθασμένη πολιτική αλλά και για λάθος υλοποίησή της από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ο Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος σε πιθανή επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και αναδιάρθρωση είπε πως «η οικονομική κατάσταση της χώρας απαιτεί σοβαρότητα. Σενάρια καταστροφολογίας δεν βοηθούν».

«Δεν είναι είδηση η συνάντηση Σαμαρά-Ψωμιάδη»
Για ακόμη μια φορά, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, εξέφρασε τη στήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

«Στηρίζουμε τον κ. Ψωμιάδη. Θεωρώ ότι με τον συγκεκριμένο νόμο που υπάρχει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δεν μπορεί να τιμωρηθεί. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι σεβαστή. Από εκεί και πέρα εξηγήσαμε και τα κίνητρα του κ. Ψωμιάδη. Οι επιπτώσεις αυτής της ιστορίας χωλαίνουν γιατί στηρίζεται σε νόμο το “Καλλικράτη” που ισχύει μετά από τα όσα φέρεται να έχει κάνει ο κ. Ψωμιάδης», δήλωσε ο Γιάννης Μιχελάκης.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο τη θέση του κ. Ψωμιάδη να καλύψει ο αδερφός του, ο κ. Μιχελάκης τόνισε πως ο αδερφός του είναι πρώτος σε ψήφους σύμβουλος. “Από εκεί και πέρα το τι θα κάνει ο συνδυασμός του αυτό είναι δικό του θέμα. Ο αδερφός του πλέον είναι εκλεγμένος και μάλιστα πρώτος”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, για τη συνάντηση που θα έχει ο Αντώνης Σαμαράς με τον κ. Ψωμιάδη την Παρασκευή το πρωί στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ο κ. Μιχελάκης τόνισε πως αυτό δεν αποτελεί είδηση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε