Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

ΝΔ: Ζητά προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τα εθνική θέματα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τη Δευτέρα το πρωί θα κατατεθεί το σχετικό αίτημα στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, έδωσε εντολή στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστα Τασούλα να καταθέσει επίσημα, στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο τη Δευτέρα το πρωί, το αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τα εθνικά θέματα.

Στο μεταξύ, στη Ρηγίλλης έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται για τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, το πρωί της Τρίτης, λίγες μέρες πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις θα βρεθούν στο επίκεντρο, την ίδια μέρα άλλωστε θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το επίμαχο νομοσχέδιο, αλλά δεν αποκλείεται να γίνει και αναφορά στο μνημόνιο, ιδίως μετά την τελευταία έκθεση της Κομισιόν.

Στη ΝΔ υποστηρίζουν ότι η πρόσφατη έκθεση της ΕΕ δικαιώνει τις αιτιάσεις τους για το ότι η Ελλάδα οδηγήθηκε στο μνημόνιο λόγω των λαθών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του εκπροσώπου της κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πάνου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος αναφέρει ότι “μεγάλο πολιτικό ζήτημα προκύπτει για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό από την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αποκαλύπτει ότι για την εκτίναξη των spreads, που μας οδήγησε στην κρίση δανεισμού και στο Μνημόνιο, υπεύθυνος είναι ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, με τις δηλώσεις που έκανε τον Οκτώβριο του ’09, για το έλλειμμα”.

Καλεί τον κ. Παπανδρέου “να αναλάβει τις ευθύνες του, τώρα που επιβεβαιώνονται οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας ότι από δική του υπαιτιότητα η χώρα μας μπήκε στην τριμερή επιτήρηση”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε