Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

ΝΔ:”Οι κύριοι Παπανδρέου και Βενιζέλος παρίστανται και παρακολουθούν”

Στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου επικέντρωσε σήμερα τα πυρά της η ΝΔ, κατηγορώντας τον ότι ευθύνεται για την κακή εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, καθώς επίσης ότι δεν διαπραγματεύεται στο εξωτερικό.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης: “Εδώ και τρία χρόνια ο κ. Παπανδρέου, λειτουργώντας μικροπολιτικά ισχυρίζεται ότι η κρίση είναι αμιγώς ελληνική και ότι κυβερνά μία αναξιόπιστη και διεφθαρμένη χώρα. Τώρα που αποκαλύπτεται η αναξιοπιστία και η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησής του ισχυρίζεται ακριβώς τα αντίθετα”.

“Χθες έλεγε ότι είμαστε ένας περήφανος λαός, ενώ προχθές μιλούσε για “διεφθαρμένους έλληνες”, χθες έκρινε αναγκαίο να δηλώσει ότι αυτή η κρίση δεν είναι ελληνική, είναι ευρωπαϊκή, ξεχνώντας ότι την πεποίθηση αυτή την δημιούργησε ο ίδιος για να πλήξει τη ΝΔ”, συνέχισε ο κ. Μιχελάκης.

Υπενθύμισε δε ότι στο τέλος του 2009 ισχυριζόταν ότι “η διεθνής κρίση υπάρχει αλλά δεν είναι η αιτία”, ένα μήνα αργότερα υποστήριζε ότι “το πρόβλημα είναι δικό μας”, στο ίδιο διάστημα κατηγορούσε τη χώρα σαν “αναξιόπιστη και διεφθαρμένη” και στην σύνοδο του Δεκεμβρίου του 2009 έλεγε ότι “κυβερνά μία διεφθαρμένη χώρα”.

Επίθεση, όμως, εξαπέλυσε και γιατί, όπως είπε, “για μία ακόμη φορά οι κύριοι Παπανδρέου και Βενιζέλος παρίστανται και παρακολουθούν, αλλά δεν διαπραγματεύονται, δεν παρουσιάζουν κανένα ελληνικό σχέδιο απέναντι σε όσα δρομολογούνται για την Ελλάδα και αυτό είναι το λάθος που εδώ και δύο χρόνια οδηγεί την χώρα από το κακό στο χειρότερο”.

Αναφερόμενος στις θέσεις του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά είπε ότι “η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους εκτός από το όποιο κούρεμα προϋποθέτει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα. Γι αυτό απαιτείται να υπάρξει επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και μείωση των ελλειμμάτων”.

Ο κ. Μιχελάκης ανέφερε ακόμη ότι ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει ότι η αναθεώρηση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου εμπεριέχει μεγάλους κινδύνους, όπως:

-Κινδύνους για τις αντοχές και τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος, την αναγκαία ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την διασφάλιση της ρευστότητας

-Κινδύνους για τα ασφαλιστικά ταμεία

-Κινδύνους για τον εθελοντικό χαρακτήρα της συμμετοχής των ιδιωτών ώστε να μην μεταδοθεί η κρίση σε όλη την Ευρώπη

-Κινδύνους για την κάλυψη των δανειακών αναγκών της χώρας όσο θα είναι εκτός των αγορών

-Κινδύνους για τον οικονομικό έλεγχο της χώρας και την επιβολή πιο σκληρής λιτότητας.

Ο κ. Μιχελάκης τοποθετήθηκε και σε σχέση με την έκθεση της Ε.Ε. για την ελληνική οικονομία. Χαρακτήρισε την έκθεση “καταπέλτη για την κυβέρνηση” και υποστήριξε ότι:

-αποδεικνύει ότι τα απανωτά σχέδια σωτηρίας της χώρας απέτυχαν,

-διαψεύδει τους ισχυρισμούς ότι οι προηγούμενες συμφωνίες είχαν βάλει πάτο στο βαρέλι του χρέους,

-εντοπίζει καθυστερήσεις και διαχειριστικές αδυναμίες στην προετοιμασία και την υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών,

-επιβεβαιώνει τις καταγγελίες για παράνομες προσλήψεις,

-επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις της ΝΔ ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2011 δεν επιτυγχάνονται και ότι οι αποκλίσεις διευρύνονται,

-επισημαίνει ότι ο στόχος των εσόδων από αποκρατικοποιήσεις παραμένει ανέφικτος, και, τέλος,

-αποτυπώνει την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, αναδεικνύει τις εσφαλμένες επιλογές της και αναδεικνύει τα αδιέξοδα της ασκούμενης πολιτικής.

Πάντως η ΝΔ δεν παίρνει θέση για τις διαπραγματεύσεις που γίνονται για το “κούρεμα” του ελληνικού χρέους, λέγοντας ότι “θα τοποθετηθεί όταν θα οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ισοπέδωση συντάξεων ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ και ασφυξία στην αγορά φέρνει το ”κούρεμα”

Ραντεβού με τις εκλογές από Τετάρτη

Παπανδρέου: Πρέπει να μειώσουμε το χρέος για να ανασάνουμε – Τι λένε στην κυβέρνηση για τις διαπραγματεύσεις


Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε