Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

NY Times: “Ελληνικό πολιτικό θέατρο ή…”

ΦΩΤΟ REUTERS

Το μεγαλύτερο ράπισμα στα όσα γίνονται στην Ελλάδα έρχεται από τους New York Times. Που δε διστάζουν να μιλήσουν για πολιτικό θεάτρο των Ελλήνων!

Δεν είναι η πρώτη, δυστυχώς δε φαίνεται να είναι και η τελευταία φορά που η Ελλάδα και οι εξελίξεις σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

«Οι συνομιλίες για τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα σταμάτησαν» είναι ο τίτλος του κειμένου των New York Times, όπου αναφέρεται πως «οι ηγέτες δεσμεύτηκαν να τις επαναλάβουν για να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τα μέτρα λιτότητας που απαιτούν οι δανειστές σε αντάλλαγμα για το σχέδιο διάσωσης των 130 δισ. ευρώ.

Αν δεν υπάρξει συμφωνία, οι δανειστές δε δώσουν τα χρήματα που χρειάζονται για να αποφευχθεί η χρεοκοπία ως το Μάρτιο. Αλλά καθώς έφτανε το ξημέρωμα, η γραμμή ανάμεσα στο ελληνικό πολιτικό θέατρο και το διεθνές οικονομικό τραύμα ήταν δύσκολο να διακριθεί»!

Αυτό που κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι πως η πλειοψηφία των ξένων ΜΜΕ, με εξαίρεση τη Guardian, μιλούν για αποτυχία των πολιτικών αρχηγών να συμφωνήσουν. Ενώ και με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, υπήρξε συμφωνία για όλα, εκτός από τις συντάξεις…

O τίτλος του BBC είναι: «Διάσωση της Ελλάδας: ο κυβερνητικός συνασπισμός αποτυγχάνει να συμφωνήσει για περικοπές».


Εκτός από το BBC, και το Reuters αναφέρεται στην αδυναμία των πολιτικών αρχηγών που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου να συμφωνήσουν πάνω σε όσα απαιτεί η τρόικα. Εμπλοκή στις συνομιλίες διάσωσης για τις περικοπές στις συντάξεις, γράφει το Associated Press.

Αντίθετα με την πλειοψηφία, η Guardian μιλάει για συμφωνία. Που επί της ουσίας, αυτό έγινε τα ξημερώματα στο Μάξιμου. «Συμφωνία στην Ελλάδα για τους όρους της διάσωσης. Οι πολιτικοί αρχηγοί επιτέλους συμφώνησαν σε μια πορεία που θα αποτρέψει μια χαοτική χρεοκοπία», γράφει.

«Παρά το γεγονός ότι συμπληρώθηκαν τα κομμάτια ενός πολυσύνθετου χρέους και μία συμφωνία για το δάνειο της Ελλάδας, η ελληνική πολιτική στήριξη για την συμφωνία, το κλειδί του παζλ που αναζητούν οι διεθνείς πιστωτές, παρέμεινε άπιαστη, έπειτα από ώρες συνομιλιών μεταξύ των αρχηγών, γράφει η Wall Street Journal.

«Κολλάνε» οι διαπραγματεύσεις την ώρα που ο Βενιζέλος φεύγει για τις Βρυξέλλες γράφει το Bloomberg και προσθέτει ότι τρεις αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν για τις περικοπές των συντάξεων.

«Η διαμάχη για τις περικοπές στις συντάξεις έβαλε εμπόδια στις μαραθώνιες συνομιλίες της ελληνικής κυβέρνησης συνεργασίας για το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας, ένα από τα τελευταία εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστεί πριν οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης υπογράψουν το νέο δάνειο για να σωθεί η Αθήνα από την χρεοκοπία», αναφέρουν οι Financial Times.

«Μετά από επτά και πλέον ώρες συνομιλιών ώρες συνομιλιών οι παρατάξεις που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας δεν κατέληξαν σε νέο πακέτο λιτότητας», γράφει η Die Welt.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δραματική νύχτα – “Ευρύτατη” αλλά όχι “πλήρης” συμφωνία – Περιμένουν οι Ευρωπαίοι το οριστικό “ναι” της Ελλάδας

Η σύσκεψη των… μουτρωμένων – Δαγκώνονταν και κοιτούσαν στο κενό!

Μαχαίρι σε μισθούς-συντάξεις-Μονιμότητα τέλος – Όλα τα μέτρα

Καρατζαφέρης: Δε θα σταθώ εμπόδιο, ούτε θα γίνω Λούκα

Ώρα Eurogroup 19:00 – Θα είναι και η Λαγκάρντ εκεί

Μέτρα σοκ στο νέο μνημόνιο: κόβονται φάρμακα, συνταγές και επιδόματα!

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε