Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

“Να ανοίξει η Χάλκη, αλλά...”

“Να ανοίξει η Χάλκη, αλλά...”
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 08.02.2010 | 10:17
Πρώτη δημοσίευση: 08.02.2010 | 10:17

"Πρέπει να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή" δηλώνει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Τούρκος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ακσάμ"για το ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης που τάσσεται υπέρ της επαναλειτουργίας της Σχολής της Χάλκης, τονίζει ότι "καθώς αναγνωρίζουμε δικαιώματα στους πολίτες μας, δεν πρέπει να κοιτάζουμε εάν μια άλλη χώρα δίνει τα δικαιώματα αυτά στους δικούς της.”

Σαφής η αιχμή του Τούρκου για αντίστοιχα δικαιώματα των μουσουλμάνων της Θράκης που η Τουρκία επιμένει να αποκαλεί Τούρκους επιχειρώντας εξίσωση των δικαιωμάτων τους με τα αντίστοιχα της εθνικής μας μειονότητας στη γειτονική χώρα.

Ο Μεβλουτ Τσαβούσογλου αναφέρει πάντως πως το ψήφισμα δεν καταργεί τη συνθήκη της Λωζάνης αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Επιπρόσθετα κάτι τέτοιο (η επαναλειτουργία της θεολογικής σχολής) θα ισχυροποιούσε τη θέση μας και ως προς την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Τούρκων στη Δυτική Θράκη. Η εν λόγω έκθεση δεν λέει να αλλάξει η Λωζάννη. Πρέπει πια να εγκαταλείψουμε την αντίληψη, θα το κάνουμε αν το κάνει και η Ελλάδα".


   Διαδώστε αυτό το άρθρο