Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

''Να μπλοκάρουν τις καταθέσεις των πλούσιων Ελλήνων''

Νίκος Κονιτόπουλος |
''Να μπλοκάρουν τις καταθέσεις των πλούσιων Ελλήνων''
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 17.02.2012 | 10:33
Πρώτη δημοσίευση: 17.02.2012 | 10:19

Ο πρόεδρος των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών είναι αυτός που ζητά από την Ε.Ε να παγώσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούν στο εξωτερικό πλούσιοι Έλληνες φοροφυγάδες.

Ο ηγέτης του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ζητά το πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων φοροφυγάδων στο εξωτερικό μέχρι αυτοί να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
''Γιατί δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσει η ΕΕ στο πάγωμα των λογαριασμών πλουσίων Ελλήνων σε τράπεζες του εξωτερικού μέχρι αυτοί να καταβάλουν τους φόρους που χρωστούν'', διερωτάται ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.Σύμφωνα με την Deutsche Welle, σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Rheinische Post του Ντίσελντορφ, ο πρόεδρος των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών υποστηρίζει ότι η ΕΕ θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή τη στιγμή που προσφέρει βοήθεια πολλών δισεκατομμυρίων.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Γκάμπριελ τονίζει ότι το πρόγραμμα περικοπών που έχει επιβάλει στην Ελλάδα η τρόικα πλήττει κυρίως τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται η ζήτηση.
Ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών επικρίνει την πολιτική Μέρκελ, η οποία όπως τονίζει, δεν οδηγεί μόνο την Ελλάδα αλλά και όλη την Ευρώπη σε μια βαθιά οικονομική κρίση.

Διαβάστε επίσης :

Νίκος Κονιτόπουλος
Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο