Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Να ποιοι βγάζουν πρώτο κόμμα την Κυριακή

Να ποιοι βγάζουν πρώτο κόμμα την Κυριακή

Είναι οι αναποφάσιστοι, περίπου 700.000 που με βάση τις εκτιμήσεις των αναλυτών είναι ένα ποσοστό περίπου 10% του εκλογικού σώματος που για πρώτη φορά στην ιστορία θα αποφασίσουν ακόμη και την τελευταία ημέρα.

Τα στοιχεία που μόνο ανεπίσημα μπορούν να είναι δείχνουν ότι η μάχη θα κριθεί και από το ποσοστό των κομμάτων που δεν θα μπουν στη Βουλή και που αντίθετα με τις εκλογές του Μαϊου φαίνεται να πέφτει στο μισό.

Το 18% που συγκέντρωσαν τα κόμματα που έμεινα εκτός την περασμένη φορά αναμένεται, σύμφωνα πάντα με τους αναλυτές να πέσει ακόμη και κάτω από το 10%, γεγονός που δείχνει ενίσχυση των δύο πρώτων κομμάτων κυρίως καθώς οι ίδιοι αναλυτές λένε ότι πλην των δύο πρώτων η δύναμη όλων των υπολοίπων που θα μπουν στη Βουλή θα είναι μειωμένη.

Έτσι αυτές οι δυο δεξαμενές θα κρίνουν τον πρώτο των εκλογών της Κυριακής. Εκείνοι που ακόμη δεν έχουν αποφασίσει και εκείνοι που μετακινούνται.

Πολλοί σημειώνουν ότι αυτή τη φορά θα είναι αρκετά μεγάλο το ποσοστό των “ψηφοφόρων της μιας ημέρας” των πολιτών εκείνων δηλαδή που θα ψηφίσουν ένα κόμμα όχι γιατί εντάχθηκαν στη δύναμή του, αλλά υπό το φόβο να κερδίσει ο αντίπαλος αυτού του κόμματος.

Δηλαδή κάποιοι θα ψηφίσουν ΝΔ για να μην βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος και το αντίστροφο.

Πως θα κινηθούν αυτοί οι άνθρωποι;

ΑΓΝΩΣΤΟ!

Και είναι αυτό το άγνωστο που μπορεί να φέρει την έκπληξη τη βραδιά των εκλογών.

Πως;

Πολύ απλά και με βάση τις δημοσκοπήσεις η διαφορά των δύο πρώτων είτε είναι μπροστά η ΝΔ είτε είναι μπροστά ο
ΣΥΡΙΖΑ είναι από μία ως τέσσερις μονάδες.

Ποσοστό διαφοράς δηλαδή που εύκολα μπορεί να ανατραπεί προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση από αυτό το 10% τις 700.000 ψήφους των αναποφάσιστων.

Το σταυρόλεξο αυτό είναι για πολύ δυνατούς λύτες, αφού ενώ είναι περισσότερες οι δημοσκοπήσεις που λέγεται ότι φέρνουν μπροστά τη ΝΔ, είναι λένε οι αναλυτές ο ΣΥΡΙΖΑ εκείνος που έχει μεγαλύτερη δυναμική στους αναποφάσιστους, αλλά υπάρχει και ένα μέρος των πολιτών που δηλώνει ότι προς το παρόν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει, αλλά δεν αποκλείει κιόλας να αλλάξει γνώμη!

Διαβάστε επίσης:
Πως βγαίνει κυβέρνηση τη Δευτέρα – Τα σενάρια για συγκυβέρνηση

Παγκόσμιος συναγερμός για τις εκλογές στην Ελλάδα – Οι μεγαλύτεροι τραπεζίτες του κόσμου σε εγρήγορση γιατί φοβούνται μέγα κραχ τη Δευτέρα

Γ. Παπανδρέου: «Καμουφλαρισμένη εκδοχή καιροσκοπισμού ο ΣΥΡΙΖΑ»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε