Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Να προσέχουν τα λόγια τους ζήτησε ο Βενιζέλος από τους υπουργούς – Ποιούς “φωτογράφισε”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλευρό Βενιζέλου τάχθηκαν οι κύριοι Παπουτσής και Ρέππας και όσα είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απευθύνονταν στους κυρίους Λοβέρδο και Ραγκούση.

Για μέλη της κυβέρνησης που αναπαράγουν φήμες, βλαπτικές για τη χώρα, μίλησε ο υπουργός Οικονομικών στην κυβερνητική επιτροπή και ζήτησε να προσέχουν τι λένε!

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «αναπαραγωγή των φημών και των στερεοτύπων που ανακυκλώνονται περί δήθεν διακοπής των συζητήσεων με την τρόικα, ενώ επρόκειτο για προγραμματισμένη διαδικασία» και γι’ αυτό και ζήτησε από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να είναι προσεκτικοί με τις δηλώσεις τους.

«Δεν είναι καθόλου παραγωγικό και πρόσφορο, ακόμη και μέλη της κυβέρνησης να υιοθετούν και να συζητούν γύρω από τέτοιου είδους φήμες που λειτουργούν βλαπτικά για τη χώρα. Διότι, τέτοιου είδους συζητήσεις που έχουν σχέση με την ύφεση, την πραγματική οικονομία και τα βάρη που σηκώνει ο Έλληνας πολίτης, δεν μπορεί να αντιμετωπιστούν με χαρτοπαικτικούς όρους, ως μπλόφες ή εκβιασμοί. Πρόκειται για υπεράσπιση των στρατηγικών συμφερόντων της χώρας, κυρίως για την υπεράσπιση της ίδιας της υπόστασης της εθνικής οικονομίας», είπε ο κ. Βενιζέλος σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε την Επιτροπή για το σύνολο των θεμάτων που “τρέχει” αυτή την περίοδο το υπουργείο του – από την πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών (π.χ. αναδιάρθρωση και συγχώνευση φορέων) και την εργασιακή εφεδρεία (που αναμένεται να αφορά στο σύνολο του ευρύτερου δημόσιου τομέα) έως τις επαφές με την τρόικα για τον προϋπολογισμό. Στην “ατζέντα” του κ. Βενιζέλου, πάντως, δεν φέρεται να υπήρξε το θέμα των αποκρατικοποιήσεων.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, ο υπουργός ενημέρωσε την κυβερνητική επιτροπή για τα εξής:

– Το σημείο των επαφών με τους ομολόγους του υπουργούς της Γερμανίας και της Γαλλίας, καθώς και για τις διμερείς επαφές που θα έχει στο άτυπο Eurogroup, στην Πολωνία

– Τις επαφές και τις συζητήσεις με την τρόικα για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του 2011 και να προετοιμαστεί ο προϋπολογισμός του 2012

– Τις επαφές με την task force και εκείνες στο πλαίσιο του PSI, όπου ο κ. Βενιζέλος είπε ότι υπάρχουν ενθαρρυντικές ενδείξεις για το ενδιαφέρον σχετικά με την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων

– Τις αποφάσεις της διυπουργικής επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων (χθες αποφασίστηκε να ενταχθούν στο fast track τρεις επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά)

– Την προετοιμασία του νέου εθνικού φορολογικού συστήματος (αναμένεται να ψηφιστεί παράλληλα με τον προϋπολογισμό του 2012)

– Την εφαρμογή των αποφάσεων του υπουργικού συμβουλίου για τις διαρθρωτικές αλλαγές (π.χ. νέο βαθμολόγιο- μισθολόγιο)

– Το προσχέδιο προϋπολογισμού 2012 (θα κατατεθεί την 1η Δευτέρα Οκτωβρίου)

– Τις εγκυκλίους του υπουργείου για την εργασιακή εφεδρεία και το πλεονάζον προσωπικό, καθώς και για την αναδιάρθρωση φορέων του Δημοσίου (οι υπουργοί θα στείλουν σχέδια σχετικών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων έως τη Δευτέρα). Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των φορέων, ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους των εργαζομένων στους 11 υπό αναδιάρθρωση φορείς, με αντικείμενο το πώς θα γίνει η αξιολόγηση του προσωπικού, όχι μόνο για τους έντεκα αυτούς φορείς, αλλά για το σύνολο του προσωπικού του ευρύτερου δημόσιου τομέα

– Το πώς θα επιβληθεί το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας μέσω της ΔΕΗ (θα κατατεθεί ως τροπολογία αύριο και θα ψηφιστεί με το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυβ. Επιτροπή: Από κόσκινο αναπηρικές και προνοιακά επιδόματα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε