Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Να τελειώνει το αστείο! – Δώστε στην δημοσιότητα τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών και πείτε πως θα τα εισπράξετε!

Να τελειώνει το αστείο! – Δώστε στην δημοσιότητα τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών και πείτε πως θα τα εισπράξετε!

Το παιχνιδάκι με την λίστα των μεγαλοφειλετών κάποτε πρέπει να τελειώνει. Αν μη τι άλλο οι πολίτες αισθάνονται οτι κάποιοι στην κυριολεξία τους δουλεύουν ψιλό γαζί.

Γιατί τα δεδομένα είναι απλά.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει στα χέρια του μια λίστα με έλληνες πολίτες οι οποίοι οφείλουν από χιλιάδες έως εκατομμύρια στο ελληνικό δημόσιο. Και πιθανότατα οι περισσότεροι από αυτούς ζουν μέσα στην χλιδή και εις βάρος των υπολοίπων οι οποίοι στενάζουν από τους ολοένα και πιο σκληρούς φόρους.

Και τι κάνει γι’ αυτό; Ούτε το πιο απλό. Δεν τους ξεμπροστιάζει όπως λέει ο λαός. Αφού δεν μπορεί ή δεν θέλει να εισπράξει τα χρωστούμενα τουλάχιστον ας δώσει τα ονόματά τους στην δημοσιότητα.

Σήμερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, μας ενημέρωσε οτι την Τρίτη θα κατατεθεί στη Βουλή η λίστα του υπουργείου Οικονομικών με τα ονόματα των μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου.

Ομως εμείς δεν θα την δούμε και πάλι! Θα είναι μόνο για τα… μάτια των βουλευτών!

Μάλιστα, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί και η λίστα με τα φυσικά πρόσωπα που έχουν οφειλές στο δημόσιο από 150 χιλιάδες έως 1 εκατομμύριο ευρώ. Αυτά θα τα δούμε άραγε;

Αλλά και να τα δούμε τι θα κερδίσουμε; Θα εισπράξει κανείς ποτέ αυτά τα χρήματα; ‘Η οι μόνοι που θα πληρώνουν πάντα τη νύφη θα είναι κάποιοι μικροοφειλέτες που στ’ αλήθεια δεν μπορούν να πληρώσουν αλλά οδηγούνται πολλές φορές με χειροπέδες στα δικαστήρια;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιδιώτες κυνηγοί μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου – Ξεκινούν από το Νοέμβριο

“Ναι” από την Αρχή Προστασίας στην δημοσιοποίηση ονομάτων μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε