Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

“Ναι” στην άρση ασυλίας για Σαχινίδη, “όχι” για Δέδε – Μεϊκόπουλο

“Ναι” στην άρση ασυλίας για Σαχινίδη,  “όχι” για Δέδε – Μεϊκόπουλο

Tην άρση ασυλίας μόνο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Σαχινίδη αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, ενώ απορρίφθηκαν οι εισαγγελικές αιτήσεις άρσης ασυλιών για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου και Γιάννη Δέδε. 

Η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε με 183 ψήφους «υπέρ» έναντι 4 «κατά» και 2 «λευκό» την άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Σαχινίδη σχετικά με τις κατηγορίες που είχε καταλογίσει κατά της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη λέγοντας ότι είναι ηθική αυτουργός για την δολοφονία των δύο στελεχών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Αντίθετα, κατά της άρσης ασυλίας με ψήφους 12 «υπέρ» έναντι 177 «κατά» τάχθηκαν οι βουλευτές στην αίτηση άρσης ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου προκειμένου να ελέχθη για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις κατά της πληρωμής διοδίων. Μια απόφαση που είναι σε αρμονία και με την σχετική εισήγηση της αρμόδια επιτροπής της Βουλής που είχε εξετάσει την υπόθεση.

Ανατροπή της ομόφωνης εισήγησης της Επιτροπής για άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δέδε, υπήρξε από την Ολομέλεια, όπου με 108 «κατά», έναντι 78 «υπέρ» και 3 «παρών» έκρινε πως δεν θα πρέπει να αρθεί η ασυλία του για την μη υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες όταν ήταν διευθυντής ορθοπεδικός γιατρός στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

Ο κ. Γιάννης Δέδες, ζήτησε ο ίδιος κατά τη έναρξη της συνεδρίασης, από τους βουλευτές του συναδέλφους του να μην ψηφίσουν υπέρ της άρσης ασυλίας του, εξηγώντας ότι κατά την πρώτη χρονιά που ήταν υπόχρεος να καταθέσει δήλωση πόθεν έσχες ως διευθυντής ιατρός του ΚΑΤ, εκείνος απέστειλε από άγνοια με απλό φάκελο την δήλωσή του στην αρμόδια τότε Αρχή. Μετά από ενάμιση χρόνο, όμως ειδοποιήθηκε από τον εισαγγελέα ότι δεν αναβρέθηκε να έχει καταθέσει δήλωση περιουσιακής κατάστασης και του άσκησε όσα προβλεπόταν από το νόμο για όσους υπόχρεους δεν υποβάλουν δήλωση. Η υπόθεση είπε είχε προγραμματιστεί 2 φορές για να δικαστεί , όμως αναβλήθηκε. Μετά έγινε βουλευτής και έτσι έφτασε η δικογραφία αυτή στη Βουλή.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε