Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Νέα γραμματέας στον ΣΥΡΙΖΑ από… σπόντα!

Νέα γραμματέας στον ΣΥΡΙΖΑ από… σπόντα!

Μπορεί χθες η πρότασή του για τις θέσεις των αντιπροέδρων της Βουλής να “πέρασε”… μετ’ εμποδίων, αλλά η σημερινή μέρα ήταν πιο εύκολη για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη του νέου γραμματέα του κόμματος, αλλά και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του. Βέβαια, χρειάστηκε η νέα του πρόταση να είναι και… συναινετική, προκειμένου να “περάσει” αναίμακτα.

Ομόφωνα έγινε δεκτή στη (σύντομη) συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για τις θέσεις του γραμματέα και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του κόμματος. Αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε να στηθούν κάλπες. Νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων αναλαμβάνουν οι Χρήστος Μαντάς, Σωκράτης Φάμελλος και Φωτείνη Βάκη.

Να θυμίσουμε πως οι Μαντάς (προερχόμενος από την κίνηση των “53+”) και Φάμελλος (“προεδρικός”) ήταν οι βασικοί υποψήφιοι για τη θέση του γραμματέα. Οι δυο τους μοιράστηκαν τις δύο από τις τρεις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και η μεγάλη κερδισμένη, τελικά, είναι η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, το όνομα της οποίας δεν είχε ακουστεί μέχρι χθες!

 

Και τώρα… προγραμματικές δηλώσεις

Υλοποίηση του μνημονίου, θετική αξιολόγηση από τους δανειστές, διαπραγμάτευση για την απομείωση του χρέους, ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, έξοδος στις αγορές, ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη και σεβασμός στη συλλογική βούληση αποτελούν τις λέξεις “κλειδιά” του “στρατηγικού σχεδίου” του Αλέξη Τσίπρα προκειμένου η κυβέρνηση του με “καθαρή” προοπτική 4ετίας, “να αλλάξει θεμελιωδώς την Ελλάδα”!
 

Αυτό αναμένεται να είναι και το πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων του πρωθυπουργού με βάση τα όσα είπε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καλώντας τους 145 βουλευτές του κόμματος και κυρίως τα μέλη της κυβέρνησης:

– να μην έχουν αμυντική στάση και να λένε την αλήθεια
– να εξηγούν τι μέτρα παίρνουμε, γιατί τα παίρνουμε και τι έχουμε φροντίσει να διασφαλίσουμε
– να παρεμβαίνουν αποφασιστικά, σωστά και κυρίως άμεσα
– να είναι πιο προσεκτικοί διότι ο αντίπαλος καραδοκεί και να μην κάνουν δηλώσεις στο πόδι και χωρίς πολιτική συνεννόηση δημιουργώντας εικόνα ασυνεννοησίας και ανοργανωσιάς.

Και όλα αυτά γιατί το Μέγαρο Μαξίμου και το επιτελείο του θορυβήθηκε σφόδρα από τα πρώτα “επεισόδια” στη κυβέρνηση με την Σία Αναγνωστόπουλου για τα Θρησκευτικά και τον Γιώργο Κατρούγκαλο για τους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους, ενώ απέναντι στην κριτική των πολιτικών αντιπάλων και των ΜΜΕ ο κ. Τσίπρας κάλεσε χθες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να λογοδοτούν στο λαό και όχι στα δελτία ειδήσεων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε