Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέα καταιγίδα τροπολογιών σήμερα στη Βουλή

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Νέα βροχή υπουργικών και βουλευτικών τροπολογίων και σήμερα για ψήφιση στη Βουλή στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/881 και άλλες διατάξεις».

Το “πάρτι” της νομοθέτησης μέσω τροπολογιών που έχει ξεκινήσει από χθες στην Ολομέλεια -που στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ πέρασαν και ψηφίσθηκαν 14 υπουργικές τροπολογίες- καλά κρατεί και σήμερα.

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών μόνο μέχρι αυτή την στιγμή, έχουν κατατεθεί 15 (!) υπουργικές και 2 βουλευτικές τροπολογίες. ΄Ητοι, 17 συνολικά τροπολογίες στην πλειοψηφία τους άσχετες μεταξύ τους και με το νομοσχέδιο.

Το “κοφίνι” των 15 υπουργικών τροπολογιών περιλαμβάνει: Την επαναδιατύπωση του άρθ. 66 του ν. 4403/2016, σχετικά με την ανάκληση του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας για τα υφιστάμενα κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα που δεν προσκομίζουν Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων. Την παράταση προθεσμιών αναφορικά με τις αδειοδοτήσεις για τον ιαματικό τουρισμό. Την δυνατότητα απόσπασης υπαλλήλων του Υπουργείου Τουρισμού σε Γραφεία Ε.Ο.Τ. Εξωτερικού. Ρύθμιση για την υλοποίηση του προγράμματος εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας του Πολεμικού Ναυτικού.

Τροπολογία για την τροποποίηση διατάξεων του ν. 4412/2016 σχετικά με τις δημόσιες συμβάσεις (άρθρα 73 και 80 του ν. 4412/2016) και με το Ευρωπαϊκό Ενιαίο Έγγραφο Σύμβασης. Την επαναπροσδιορισμός σύνθεσης της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων (Δ.Ε.Σ.Ε.). Τις εκλογές των Επιμελητηρίων (ν. 2081/1992). Και σχετικά με απόσπαση υπαλλήλων στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας (Π.Ε.Λ.). Τροποποίηση των διατάξεων του ν. 4270/2014 σχετικά με θέματα της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος. Φορολογική και Ασφαλιστική Ενημερότητα του Ο.Μ.Μ.Α. Στάθμευση οχημάτων σε χώρους του πολιτιστικού πάρκου “Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος”. Παραχώρηση χρήσης δημοσίου κτήματος. Τροποποίηση άρθρου 8 του ν. 4308/2014. Ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Τροποποίηση των άρθρων 35 και 39α του Κώδικα ΦΠΑ. Ρυθμίσεις για την ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. Προσθήκη παραγράφου 6 στο άρθρο 8 του πδ 116/2004 (Α’ 81)

Οι δύο βουλευτικές τροπολογίες που έχουν κατατεθεί είναι: Από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη για την “επιλογή προσωπικού ΔΥΠ σε θέσεις ευθύνες”. Και από τον βουλευτή της ΔΗΜ.ΣΥΜΠ. Γιάννη Κουτσούκο σχετικά με την “Παραχώρηση άνευ ανταλλάγματος στο Δήμο Ήλιδας του Νομού Ηλείας του παραθαλάσσιου Κάμπινγκ της Κουρούτας έκτασης 76 στρεμμάτων”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε