Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

“Νέα μέτρα αν δεν εφαρμοστούν όσα ψηφίστηκαν”

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, αν όσα ψηφίστηκαν από τη Βουλή και κυρίως όσα προβλέπει το πολυνομοσχέδιο δεν εφαρμοστούν πλήρως, μέσω συνέντευξής του.

Ο κ. Σαχινίδης δήλωσε μιλώντας στο Mega, ότι αν το έλλειμμα βρεθεί στο 9% δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα ωστόσο τόνισε ότι η δημοσιονομική προσαρμογή θα συνεχιστεί με κύριο στόχο την προσπάθεια να τιθασευτούν τα ελλείμματα. “Όσο υπάρχουν ελλείμματα τροφοδοτούν το χρέος”, αναφέρει και προσθέτει ότι “βεβαίως το 2013 θα πρέπει να προσπαθήσουμε κι άλλο, βεβαίως το 2014 θα πρέπει να προσπαθήσουμε κι άλλο”.

“Από την έκβαση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό πόσα μέτρα θα πρέπει να πάρουμε το 2013” σημείωσε.

Πάντως ο κ. Σαχινίδης διαβεβαίωσε ότι δεν θα πληγούν περαιτέρω οι συντάξεις, λέγοντας ότι “όπως δήλωσε και ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, είχαμε πει πριν από τη Σύνοδο ότι θα πάρουμε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες έξω από το PSI ώστε να διασφαλίσουμε πως οι έλληνες συνταξιούχοι δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα και ότι θα στηρίξουμε την περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων”.

Πάντως ο αναπληρωτής υπουργός δεν έδωσε συγκεκριμένη απάντηση στο ερώτημα αν θα χάσουν όσοι ιδιώτες διακρατούν ομόλογα. “Δεν έχουμε διαμορφώσει τις τελικές προϋποθέσεις της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου. Από Δευτέρα ξεκινάμε. Θα καλέσουμε όλους τους κατόχους των ομολόγων” ανέφερε.

Διαβάστε επίσης:

Οργή και φόβο προκαλεί το “κούρεμα” – Στο 14,7% το ΠΑΣΟΚ!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε