Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Νέα παρέμβαση Στουρνάρα: Κίνδυνος να χάσουμε την έξοδο από την κρίση

Νέα παρέμβαση Στουρνάρα: Κίνδυνος να χάσουμε την έξοδο από την κρίση

Δεύτερη παρέμβαση μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες για το κλείσιμο της αξιολόγησης έκανε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας. Και προειδοποίησε ξανά πως αν καθυστερήσει το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, κινδυνεύει η οικονομία και η έξοδος από την κρίση.

«Παρά τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις, σήμερα έχει καλυφθεί το 50% της δημοσιονομικής προσαρμογής και όχι μόνο αυτής», τονίζει ο διοικητής της ΤτΕ σε δήλωσή του στην εφημερίδα Καθημερινή και σημειώνει πως επομένως, δε δικαιολογείται καθυστέρηση. Κι αν αυτή η καθυστέρηση, στο κλείσιμο της αξιολόγησης, συμβεί, «θα στερήσει από την ελληνική οικονομία την έξοδο από την κρίση».

Αυτή είναι η δεύτερη προειδοποίηση του Γιάννη Στουρνάρα για την αξιολόγηση μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες. Την Παρασκευή (24.02.2017), μιλώντας στους μετόχους της Τράπεζας, είχε εκτιμήσει πως «η ταχεία συμφωνία για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης είναι απαραίτητη για να προχωρήσει η χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης, ενώ η παράταση των διαπραγματεύσεων χωρίς προοπτική γρήγορης συμφωνίας μπορεί να βάλει τη χώρα σε κλίμα αβεβαιότητας και εγκλωβισμού της οικονομίας σε στασιμότητα».

Παράλληλα επισήμανε ότι η συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας «δείχνει τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων να συνεχίσουν την προσπάθεια για συναινετική υπέρβαση των διαφορών». Πρόσθεσε πως «αν οι εταίροι, οι θεσμοί και η ελληνική κυβέρνηση επιδείξουν ευελιξία και ρεαλισμό, είναι εφικτό να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο αμέσως προσεχές διάστημα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε