Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Νέα πρόκληση απο το περιοδικό FOCUS

Νέα πρόκληση απο το περιοδικό FOCUS

Αυτή τη φορά παρουσιάζει την Αφροδίτη της Μήλου να… ζητιανεύει! Πρώτη είδηση διεθνώς οι δραματικές εξαγγελίες πρωθυπουργού και υπουργού Οικονομικών.

Νέο προκλητικό εξώφυλλο απο το περιοδικό Focus. Παρουσιάζει την Αφροδίτη της Μήλου ως ζητιάνα και έχει τίτλο “Η Ελλάδα και τα λεφτά μας”. Σύμφωνα με την προαναγγελία του τεύχους, που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα, το κύριο άρθρο του περιοδικού θα παρουσιάσει τις δραματικές συνέπειες της ελληνικής κρίσης για το ευρώ και τους Γερμανούς φορολογούμενους.

Πρώτο θέμα η Ελλάδα στα διεθνή ΜΜΕ

“Η Ελλάδα συμφώνησε σε μία άνευ προηγουμένου διάσωση από την ΕΕ και το ΔΝΤ, ύψους πάνω από 133 δισ. ευρώ, αποδεχόμενη μέτρα που τα σωματεία αποκαλούν βάρβαρα” αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

To πρώτο θέμα του Bloomber αφορά την Ελλάδα

“Η ελληνική κυβέρνηση κλείνει τη συμφωνία διάσωσης και προειδοποιεί ότι θα χρειαστούν θυσίες” αναφέρει το πρακτορείο Reuters και παραθέτει λεπτομερώς το διάγγελμα Παπανδρέου. 

Η πρώτη είδηση του Reuters

Με τίτλο, “ο Έλληνας πρωθυπουργός προετοιμάζει το έθνος για τη διάσωση” το αμερικανικό CNN μεταφέρει την είδηση της ανακοίνωσης των μέτρων, με εκτενή αναφορά στην εισήγηση Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο. 

Η σελίδα του CNN

Το BBC δίνει βάση στις σκληρές θυσίες που πρέπει να κάνει ο ελληνικός λαός. “Ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι για να αποφευχθεί η χρεοκοπία η Ελλάδα πρέπει να κάνει μεγάλες θυσίες”. 

“H Ελλάδα συμφώνησε στους όρους του πακέτου διάσωσης” είναι ο τίτλος των βρετανικών Times. “Η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε σε μία συμφωνία δισεκατομμυρίων με την ΕΕ και το ΔΝΤ αλλά προειδοποίησε ότι οι Έλληνες πρέπει να είναι έτοιμοι για μεγάλες θυσίες”, αναφέρει η εισαγωγή του άρθρου.

Το θέμα των Times

“Η Ελλάδα δέχεται τη συμφωνία διάσωσης από ΕΕ και ΔΝΤ” τιτλοφορείται το άρθρο των New York Times στο οποίο αναφέρεται το ποσό του δανείου και ότι ο στόχος του πακέτου είναι αφενός να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα και αφετέρου να μην μεταδοθεί η ελληνική κρίση στην Ευρωζώνη. 

Η σελίδα των New York Times

Πρωτοσέλιδο η Ελλάδα και στη γαλλική Le Monde, της οποίας το άρθρο τιτλοφορείται “Η Ελλάδα ολοκλήρωσε συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ για να εξασφαλίσει την οικονομική της επιβίωση”. 

Το πρωτοσέλιδο της Le Monde

“Δισεκατομμύρια και δάκρυα για την Ελλάδα” τιτλοφορείται το κύριο θέμα της Liberation. “Αυτό το πρωί της Κυριακής ο πρωθυπουργός Παπανδρέου ανακοίνωσε την “υπογραφή” μιας συμφωνίας με την ΕΕ και το ΔΝΤ που προβλέπει “μεγάλες θυσίες” για τους Έλληνες”, αναφέρει το άρθρο. 

H σελίδα της Liberation

Η Ελλάδα πρέπει να έχει εξοικονομήσει 30 δισ. από τώρα και μέχρι το 2012, αναφέρει η βελγική Le Soir.
 
Το άρθρο της βελγικής εφημερίδας

“Οι Έλληνες μπορούν να ελπίζουν σε βοήθεια” αναφέρει ο τίτλος του ρεπορτάζ της γερμανικής Zeit

Το θέμα της Zeit

“Οι Έλληνες αποφασίζουν για υψηλότερους φόρους και μείωση μισθών”, αναφέρει το γερμανικό Spiegel, συμπληρώνοντας ότι “τα ωραία χρόνια πέρασαν” για τους Έλληνες. 

Το άρθρο του Spiegel

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε