Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέα πρόταση Καρατζαφέρη για συνεργασία με τη Ν.Δ.

Νέα πρόταση Καρατζαφέρη για συνεργασία με τη Ν.Δ.

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ ο κ.Καρατζαφέρης είπε ότι το κόμμα του δεν κάνει συζήτηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ αφήνοντας, ωστόσο, ένα “παράθυρο”.

Την πρότασή του για συνεργασία με τη ΝΔ στις δημοτικές εκλογές, επανέλαβε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σε σημερινές δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ειδικότερα, μιλώντας στο «Θέμα 9,89» ο κ. Καρατζαφέρης πρότεινε να συναντηθούν όλοι οι «δημογέροντες» της παράταξης και να βρεθούν συμβιβαστικές λύσεις για κατάλληλους υποψηφίους σε όλες τις περιφέρειες. 

«Έτσι, θα υπάρξει το καλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα με περιορισμό των “ανταρτών” ή άλλων εγωϊστικών επιλογών», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν περιφέρειες στην Ελλάδα «όπου θα μπορούσαμε άνετα σαν παράταξη να υπερισχύσουμε, όχι όμως όταν λείπει η αυτονόητη διάθεση συνεννόησης».

Χαρακτήρισε «αυτονόητο» ότι εάν το ΠΑΣΟΚ, με τον «Καλλικράτη», προσέλθει στις εκλογές χωρίς ενιαίο αντιπολιτευτικό μέτωπο «θα εγκαθιδρύσει καθεστώς, καθώς θα πάρει σχεδόν όλες τις περιφέρειες».

 Αναφερόμενος στη στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στην πρόταση του ΛΑΟΣ ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι έκανε μια πρόταση και «εκείνοι καβγά». Υποστήριξε ότι εάν υπάρχουν συζητήσεις, δεν γυρίζεις την πλάτη, τονίζοντας ότι «η ουσία δεν είναι αν υπήρχε ανοικτή γραμμή συνεννόησης με τη ΝΔ, αλλά ότι εάν η ΝΔ κατέβει μόνη της με το «κλειστό club», που θέλει να επιβάλει ο κ. Σαμαράς, σίγουρα θα “τσουβαλιάσει” τη ΝΔ σε μια μεγάλη ήττα».

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ ο κ.Καρατζαφέρης είπε ότι το κόμμα του δεν κάνει συζήτηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ αφήνοντας, ωστόσο, ένα “παράθυρο”. «Αλλά, όπου υπάρξουν πατριωτικές επιλογές, άνθρωποι που είναι πιο κοντά στις ιδέες μας, θα τους στηρίξουμε». Απαντώντας σε όσα του καταλογίζει η ΝΔ, ο κ. Καρατζαφέρης είπε πως δεν είναι δυνατόν να κατηγορείται το κόμμα του ότι «ψαρεύει» σε θολά νερά. 

«Τα νερά είναι θολά, γιατί κάποιοι τα βρώμισαν. Τα βρώμισαν με σκάνδαλα και αποτυχημένες πρακτικές. Πετάμε ένα σωσίβιο σωτηρίας και κάποιοι κοιτάνε το σωσίβιο και όχι την Ελλάδα, που πρέπει να πιαστεί από αυτό», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

   

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε