Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Νέα “σφαγή” για τη φορολογική ενημερότητα του Mega – Τι υποστηρίζει ο Μανώλης Καψής

Νέα “σφαγή” για τη φορολογική ενημερότητα του Mega – Τι υποστηρίζει ο Μανώλης Καψής

Νέα σφαγή είναι σε εξέλιξη ανάμεσα στο Mega και την κυβέρνηση με τις δύο πλευρές να υποστηρίζουν τη δική τους εκδοχή. Όλα ξεκίνησαν όταν η Γενική Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ενημέρωσε πως από τον φάκελο υποψηφιότητας του Mega έλειπε η φορολογική ενημερότητα.

Σήμερα, στο θέμα παρενέβη ο διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Mega, Μανώλης Καψής ο οποίος χαρακτήρισε ψευδέστατη την είδηση για δήθεν απουσία φορολογικής ενημερότητας της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. και των μετόχων της εταιρείας.

Σύμφωνα με επιστολή του κ. Καψή στο ΑΠΕ- ΜΠΕ το Mega κατηγορεί κυβερνητικούς κύκλους πως θέλουν να βάλουν λουκέτο στο Mega. 

Η επιστολή του Μανώλη Καψή έχει ως εξής:

«Η είδηση για δήθεν απουσία φορολογικής ενημερότητας της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε και των μετόχων της εταιρίας, είναι ψευδέστατη. Αποκαλύπτει περίτρανα, την συστηματική προσπάθεια των κυβερνητικών κύκλων, να βάλουν λουκέτο στο Mega».

Άμεση ήταν η απάντηση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας η οποία έδωσε στη δημοσιότητα την απόφαση όπως αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από τη Διαύγεια (https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A9%CE%986%CE%A3465%CE%99%CE%A7%CE%A6-%CE%96%CE%91%CE%99). 

Σε αυτή την απόφαση μεταξύ άλλων αναφέρεται πως τη μη προεπιλογής της εταιρείας «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ (MEGA CHANNEL)» στη τελευταία σελίδα περιλαμβάνονται και τα εξής:

1- κγ) Ο μέτοχος Prime Applications Ανώνυμη Εταιρεία δεν προσκόμισε φορολογική ενημερότητα.

2- κδ) Ο μέτοχος Prime Applications Ανώνυμη Εταιρεία, η Πήγασος Εκδοτική ΑΕ και η υποψήφια εταιρεία δεν προσκόμισαν ασφαλιστική ενημερότητα.

3- κε) Ο μέτοχος Prime Applications Ανώνυμη Εταιρεία, η Πήγασος Εκδοτική ΑΕ και ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη ΑΕ δεν προσκόμισαν τραπεζική ενημερότητα.

Επισημαίνει δε η ΓΓΕΕ πως ο αρμόδιος γραμματέας έχει ήδη απευθύνει προς την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού ερώτημα “θεραπείας” για όλους τους ενδιαφερόμενους που αποκλείστηκαν. Και καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους πως με τις δηλώσεις του “ο κ. Καψής επιχειρεί να φορτώσει στους ώμους του δημοσίου, προβλήματα και επιλογές των μετόχων του τηλεοπτικού σταθμου, χαρακτηρίζοντάς την ανακοίνωσή του απολύτως αβάσιμη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε