Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Νεα υποχώρηση της κυβέρνησης μπροστά στις απειλές των υπαλλήλων της Βουλής

Νεα υποχώρηση της κυβέρνησης μπροστά στις απειλές των υπαλλήλων της Βουλής

– Τρόμαξαν από τις παραιτήσεις 500 υπαλλήλων της Βουλής από την ΔΑΚΕ!
– Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προέβλεπε ότι το ταμείο αρωγής των υπαλλήλων της Βουλής θα σταματήσει να λαμβάνει παροχές όπως τα ενοίκια από το εστιατόριο και το κυλικείο του Κοινοβουλίου
– Διαψεύδονται ουσιαστικά οι πληροφορίες, που έφεραν το υπουργείο Οικονομικών να προωθεί διάταξη για περαιτέρω μείωση 25% στους μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής
– Οι υπάλληλοι χαρακτήριζαν χουντικές τις αποφάσεις και τον Πρόεδρο της Βουλής “τηλεθεατή”
– Ο ίδιος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πήρε σύμφωνα με πληροφορίες αποστάσεις από την κυβέρνηση

Η ομαδική παραίτηση 500 υπαλλήλων της Βουλής από την ΔΑΚΕ και οι αποστάσεις που πήρε ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης από την απόφαση της κυβέρνησης για περικοπές σε μισθούς και έσοδα από τα κυλικεία της Βουλής, έφταναν για να κάνει και πάλι το Μαξίμου όπισθεν ολοταχώς. Οι δε πληροφορίες για μειώσεις 25% στους μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής χαρακτηρίζονται πλεον ανυπόστατες…..

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, με παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αποσύρθηκε από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποιαδήποτε αναφορά για μειώσεις 25% στους μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής.

«Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που θα δημοσιευθεί σε λίγη ώρα, δεν περιέχει καμία διάταξη για το μισθολογικό των υπαλλήλων της Βουλής» ανακοινώθηκε επίσημα από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Μάλιστα κυβερνητικοί κύκλοι υποστήριζαν ότι δεν υπήρξε ποτέ καμμία τέτοιου είδους ρύθμιση για τους υπαλλήλους της Βουλής αλλά έσπευδαν να τονίσουν ότι οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού ισχύουν….

Νωρίτερα οι υπάλληλοι της Βουλής έκαναν τρίωρη στάση εργασίας και μεταξύ άλλων σε επιστολή τους μιλούν για: “…Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που αποτελούν τη σύγχρονη εκδοχή των αναγκαστικών νόμων της χούντας, η τρικομματική κυβέρνηση καταργεί τη θεμελιώδη διάκριση των εξουσιών, το αυτοδιοίκητο της Βουλής και απαξιώνει τη Δημοκρατία.”

Κατηγορούν τον Πρόεδρο της Βουλής ότι “Σ’ αυτό το σήριαλ διαρκείας, σεναρίου πολιτικά διεστραμμένων και αδίστακτων εγκεφάλων, ο Πρόεδρος της Βουλής είναι τηλεθεατής. Ακόμα και τη στιγμή που η συγκυβέρνηση υποβαθμίζει το ρόλο του σε εντολοδόχο της εκτελεστικής εξουσίας. Το παραμύθι «περί προνομιούχων και αργόσχολων υπαλλήλων της Βουλής» να σταματήσει τώρα.”

Απειλούσαν μάλιστα με απεργία την Παρασκευή, προκειμένου να μην κατατεθεί το φορολογικό νομοσχέδιο.

Υπενθυμίζεται ότι: στις 7 Νοεμβρίου και λίγο πριν την ψηφοφορία για τα μέτρα, ο κ. Στουρνάρας με όλες τις νέες τροποποιήσεις στο μεσοπρόθεσμο, όπως είχε προγραμματισμένο το έστειλε στην τρόικα, προκειμένου να το ελέγξουν και να δώσουν το τελικό πράσινο φως.

Η τρόικα όπως είναι εδώ και μήνες γνωστό έχει ζητήσει να καταργηθούν όλα τα ειδικά μισθολόγια στον δημόσιο τομέα, κάτι που σημαίνει πως μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και οι υπάλληλοι της Βουλής.

Όταν όμως είδαν οι τροικανοί πως από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, έλειπαν οι υπάλληλοι της Βουλής από την κατάργηση των ειδικών μισθολογίων και δεν εντάσσονται όπως όλοι στο ενιαίο μισθολόγιο, κυριολεκτικά “στόλισαν τον κ. Στουρνάρα.

Έτσι μετά από αυτό ο κ. Στουρνάρας έφερε στη Βουλή μία προσθήκη στο μεσοπρόθεσμο που αφορούσε τους υπαλλήλους της Βουλής και την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.

Μετά το χάος που επικράτησε όμως αλλά και το γεγονός πως ο τρόπος που επιχειρήθηκε να περάσει αυτή η προσθήκη ήταν αντισυνταγματικός, ο κ.Στουρνάρας αναγκάστηκε να την αποσύρει, λέγοντας όμως πως θα επανέλθει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Πόλεμος στη Βουλή! – Για χούντα μιλούν οι υπάλληλοι του κοινοβουλίου και χαρακτηρίζουν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη τηλεθεατή

Ανταρσία και πάλι από τους υπαλλήλους της Βουλής! Κάνουν τρίωρη στάση εργασίας και απειλούν να μπλοκάρουν την κατάθεση του φορολογικού

Τρίωρη στάση εργασίας από τους υπαλλήλους της Βουλής – Μειώνονται 25% οι μισθοί τους

Τρέχουν να προλάβουν το εφάπαξ! 115 υπάλληλοι της Βουλής έκαναν αίτηση συνταξιοδότησης 

Μεϊμαράκης σε υπάλληλο της Βουλής: Κλείσε το καλοριφέρ και βάλε κανένα ζακετάκι 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε