Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Νέες αποκαλύψεις Βαρουφάκη! Τσίπρας: “Θα πετάξω έξω τον Στουρνάρα με τις κλωτσιές”

Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (Eurokinissi)
Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (Eurokinissi)

Ακόμη ένα αποκαλυπτικό απόσπασμα από το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη βλέπει το φως της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά αφορά στη σχέση της κυβέρνησης με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών περιγράφει μια σύσκεψη, πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 με τη συμμετοχή επίσης του Αλέξη Τσίπρα, του Γιάννη Δραγασάκη, του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Νίκου Παππά.

Σύμφωνα με Τα Νέα, που παρουσιάζουν την Παρασκευή (21.07.2017) το σχετικό απόσπασμα από το βιβλίο Adults in the Roon, ο Βαρουφάκης εξήγησε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, έπρεπε να διώξει τον Γιάννη Στουρνάρα από την Τράπεζα της Ελλάδας.

«Μόλις γίνω πρωθυπουργός, θα ζητήσω την παραίτησή του. Κι αν χρειαστεί θα τον διώξω από την κεντρική τράπεζα με φωνές και κλωτσιές», είπε τότε ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα πάντα με το απόσπασμα από το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει στο βιβλίο του ο πρώην υπουργός Οικονομικών, μετά από την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς εξήγησε ότι «υπάρχουν και πιο δραστικές λύσεις στο πρόβλημα».

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής για το ίδιο θέμα, η φράση του Αλέξη Τσίπρα ήταν «αν χρειαστεί, θα τον σύρω ουρλιάζοντας από την κεντρική τράπεζα» και η συνάντηση αυτή, στην οποία παρών ήταν και ο Γιώργος Σταθάκης, έγινε τον Ιούνιο του 2014 (σ.σ. περίπου την εποχή που διορίστηκε ο Γιάννης Στουρνάρας από την κυβέρνηση Σαμαρά στην ηγεσία της ΤτΕ).

Ο Βαρουφάκης είχε περιγράψει τότε και τη σημασία του να είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έτοιμη σε περίπτωση που η ΕΚΤ έκλεινε τις τράπεζες, να απαντήσει με «μια κίνηση που θα μπορούσε κάλλιστα να διαλύσει την ευρωζώνη». Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Καθημερινή, Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Παππάς έδειξαν ενθουσιασμό για μια τέτοια σκληρή απάντηση, οι Τσακαλώτος και Σταθάκης συμφώνησαν επίσης, ενώ ο μοναδικός που εμφανίστηκε επιφυλακτικός ήταν ο Δραγασάκης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε